Baba

Hogyan kell elaltatni egy kisbabát? Ez az apuka megmutatja!

Szakadni fogsz ezen az apukán, aki mindent bevet, hogy elaltassa a kisbabáját!

Míg az anyukák ölében szinte magától megnyugszik a baba, az apukáknak egy kicsit több energiát kell beletenniük, hogy megteremtsék a nyugtató, biztonságos légkört a szundításhoz. Van, aki szívét-lelkét beleteszi a dologba, mint például az alábbi videót készítő apuka.

 A fiatal apuka tarsolyában számos trükk lapul, hogyan altassa el kisbabáját. Van, amelyik működőképes, van, amelyik kevésbé… Az apuka mindenesetre lelkesen beavatja sorstársait, hogyan fogjanak hozzá az altatáshoz.

 Mivel a kisbaba nem mindig alszik el karikacsapásra, néha trükkökhöz kell folyamodni. Ezekből mutat példákat az apuka: próbáljuk meg a si-hu-hu vonatozást, ami nála mindig beválik, vagy adjuk a baba kezébe a kedvenc takaróját, ami biztos alvásra csábítja majd. A hatékonyabb módszerek közé tartozik még a szerepjáték: ha mi álmosak vagyunk, ő is az lesz; az altatódal, még akkor is, ha nem tudjuk a szövegét; vagy az együtt alvás is. De a sor még nem ér véget: a gyerekkel alkudozhatunk is, bevethetjük hipnoterapeuta-képességeinket, vagy folyamodhatunk a klasszikus lábujjhegyen járós módszerhez is. Fő, hogy ne adjuk fel!

Forrás: 5-minute crafts

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top