Baba

Örökbefogadás: külföldre kerülnek a magyar gyerekek

Egy év alatt több mint negyedével nőtt a külföldi családok által örökbe fogadott magyar gyermekek száma – írta a Magyar Nemzet. A titkos örökbefogadások során tavaly már minden harmadik gyerek került külföldre.

Érdekes statisztika, hiszen mindenhol azt hallani, hogy Magyarországon is hatalmasak a várólisták. Akkor mégis miért kerülnek külföldre a magyar gyerekek? A választ Mórucz Lajosné, a Gólyahír Egyesület elnöke adta meg: Magyarországon mindenki csecsemőt szeretne örökbe fogadni. A magyar családoknak nem kellenek a már iskolába járók, különösen a romák és a fogyatékkal élő gyermekek, külföldön azonban őket is várják. A külföldi örökbefogadások nagy száma ellenére nem csökkennek Magyarországon a várólisták, a csecsemőkre továbbra is éveket kell várni. 

 A külföldre kerülő gyerekek közül a legtöbben Olaszországba kerülnek, az ottani családok ugyanis szívesen fogadják a fogyatékossággal élő és a roma gyerekeket is, utóbbiak ott a bőrszínükkel kevésbé “lógnak ki a sorból” – mondta az egyesület elnöke.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top