Baba

4 év próbálkozás és három vetélés után esett teherbe – szívbe markoló fotóval ünnepel az anyuka

Azt reméli, a fotóval reményt adhat azoknak a nőknek, akik hozzá hasonlóan küszködnek azzal, hogy természetes úton essenek teherbe.

“Megérte a várakozás. És a várakozás. És a várakozás is” – olvasható a bevezetőben már említett fotó középpontjába helyezett rugdalózón, ami mellé a kép készítője, Macy még egy ultrahangfelvételt is odacsempészett születendő gyermekéről. De nem csak azt: ahogy az jól látszik, a babaruhát és a felvételt tucatnyi fecskendő és gyógyszeres fiola öleli körbe. Szív alakban.

Kép forrása: Instagram
Kép forrása: Instagram

Macy, a fotó készítője, aki néhány hónap múlva egy kisfiú büszke anyukája lesz, azt mondja, a képpel szerette volna megmutatni, mi mindenen kellett keresztülmennie és mi mindent kellett elviselnie, hogy anya lehessen. “Azok, akik átestek ilyesmin, tudják, hogy a küzdelem a vágyott gyermekért néha borzasztóan magányos dolog” – mondja Macy, majd hozzáteszi, a saját bőrén tapasztalta meg, milyen rettenetes érzés ebben az ingatag lelkiállapotban az ismerősök várandósságáról hallani.

“Emlékszem a napokra, amikor semmi mást nem tudtam, mint feküdni az ágyamban. Az éjszakákra, mikor egész egyszerűen álomba sírtam magam. A pillanatokra, mikor úgy éreztem, nem bírom tovább. A képpel ennek a küzdelemnek szerettem volna emléket állítani, és üzenni azoknak a nőknek, akik épp ilyesmin mennek keresztül.”

Csak négy évembe, három vetélésembe, 107 hormoninjekcióba, egy műtétbe, két beültetésbe és jó néhány ezer dolláromba került, hogy megszülhessem a gyermekem. De megérte. És ha újra kezdhetném, akkor is pontosan így csinálnám.

Olvass még többet mesterséges megtermékenyítés témában az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top