Baba

Kíváncsi vagy, mit látnak a babák a szüleikből? Most megmutatjuk!

A friss szülők zöme nem is tudja, hogy feleslegesen hajol mosolyogva gyermeke kiságya fölé, a pici ugyanis semmit nem lát arckifejezésükből

Erre vonatkozóan egy alapos és átfogó kutatás is készült, amit a norvég Oslo Egyetem és a svéd Uppsala Egyetem szakemberei végeztek közösen. Vizsgálatuk során két-három napos babák viselkedését tanulmányozták, különös tekintettel arra, hogyan látják a körülöttük lévő világot ezek a pici babák. A vizsgálatból kiderült, hogy az újszülöttek maximum 30 centi távolságig látnak élesen, és mindent, ami ennél távolabb van, csak homályosan, elmosódva látnak – írja a Brightside.

A kutatók a fenti vizsgálatot egy videó segítségével végezték, ami egy olyan arcot ábrázolt, amin folyamatosan változtak a megjelenő érzelmek. A felvételt először felnőtteknek mutatták meg, hogy biztosak lehessenek benne, hogy az arcon szereplő érzelmek felismerhetők.

Kíváncsi vagy, mit látnak a babák a szüleikből? Most megmutatjuk!

Később a felvételt megmutatták újszülötteknek is: ha a babák reagáltak az arckifejezésre, az biztos jelzése volt annak, hogy látják-e az arcot, vagy sem. A kutatók úgy tapasztalták, az újszülött babák 30 centinél távolabb nem reagáltak a különböző arckifejezésekre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top