Baba

Az anyuka puszija sodorta életveszélybe a kisbabát

Az anyuka álmában sem gondolta volna, hogy egy szerető puszival életveszélybe sodorja kisbabáját!

 A kismamának, Kristy Carringtonnak, meg sem fordult a fejében, hogy ne adjon puszit 8 hetes kisfia, Ole-John arcára. A szerető puszi azonban majdnem végzetesnek bizonyult: 24 órával utána a kisfiúnak az egekbe szökött a láza, nem kapott levegőt, és végül kórházba kellett szállítani.

Az anyuka puszija sodorta életveszélybe a kisbabát

 Kiderült, hogy a kisbabát egy vírus fertőzte meg, amit az anyukája herpeszén keresztül kapott el. Ám eddig a felfedezésig szenvedésekkel teli út vezetett: az orvosok napokig nem tudták levinni a baba 40,2 fokos lázát, mert nem tudták megállapítani, mi okozza. 

Az orvosok megkérdezték a pánikba esett anyukát, volt-e valamilyen vírusos betegség a közelmúltban a családban. Kristy, akinek két másik gyermeke is van, hirtelen semmit nem tudott felidézni, majd eszébe jutott saját herpesze. A kismamának teljesen kiment a fejéből az ajakherpesze, hiszen tizenéves kora óta fel-felüti a fejét, komolyabb következmények nélkül. Ami azonban egy felnőttre veszélytelen, a csecsemőkre nézve akár halálos is lehet: a herpes simplex vírus megtámadhatja az agyat és egyéb szerveket, maradandó károkat okozva.

Az anyuka puszija sodorta életveszélybe a kisbabát

A kis Ole-Johnnak az agya felé tartott a fertőzés, de az orvosoknak még időben sikerült megmenteniük attól, hogy látás- és halláskárosodást szenvedjen. Vírusölő gyógyszerek segítségével újabb 24 óra alatt sikerült levinni a lázát és stabilizálni az állapotát. 

Azóta a kismama is magához tért, és kiheverte a sokkot, hogy halálos veszélybe sodorta gyermekét.

Forrás: Essentialbaby

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top