Baba

Netes sztár lett az anyuka egy Facebook-posztjának köszönhetően

Arra igyekszik felhívni az ikergyermeket nevelő szülők figyelmét, hogy az egymás mellett elhelyezett kiságyak életveszélyesek lehetnek.

“Épp csak letettem az ikreket aludni. Emlékszem, pár perce voltam a konyhában, mikor meghallottam, hogy a fiam keservesen sír. Azonnal a gyerekszobába rohantam.” Csakhogy amit belépve látott, arra az amerikai édesanya, Alison Johnson nem lehetett felkészülve. Mint mondja, a gyerekszobában az ikrek ágyát a fal mellett, egymáshoz közel helyezték el.

“Szerettük volna, hogy érezzék egymás közelségét még akkor is, ha nem alszanak egy ágyban” – magyarázta, majd hozzátette a két ágy közötti rés legfeljebb 15 centiméteres. Ebbe esett bele Caleb, mikor kimászott a saját ágyából, hogy átmenjen testvéréhez. “A nyakánál fogva akadt fenn, és minden erejére szüksége volt, hogy a két kezével megtartsa a súlyát.”

Alison azt mondja, kisfiának szerencsére nem esett az ijedtségnél nagyobb baja. De akár eshetett volna is. “Mint sok anya ilyenkor, azt az időt, míg a kicsik alszanak, arra szoktam használni, hogy lezuhanyozzak. Ha most is így tettem volna, Caleb talán már nem is él. Hiszen a zuhany alatt nem hallottam volna, hogy sír” – magyarázza Alison, miért érezte fontosnak, hogy tapasztalatát a Facebookon is megossza.

Azt mondja, elsősorban az ikreket nevelő szülők figyelmét szerette volna felhívni a veszélyre, de rengeteg pozitív visszajelzést kapott olyan szülőktől is, akik egy gyermeket nevelnek. “Az esetükben nem egy másik ágy, hanem a pelenkázó, vagy egy bármilyen, az ágyhoz közel elhelyezett kisbútor okozta a veszélyforrást.”

Netes sztár lett az anyuka egy Facebook-posztjának köszönhetően

Alison a Today.com-nak elárulta, miután a posztja vírusszerűen terjedni kezdett, rengeteg köszönőlevelet kapott édesanyáktól és édesapáktól, akik elmondásuk szerint nem is gondoltak arra, hogy a bútorok elrendezésére is figyelniük kell.

“Örülök, hogy ebből az ijedtségből sokan profitálhatnak” – zárta Alison, majd hozzátette, az eset óta átrendezték a gyerekszobát, és az ikrek ágyát egymástól távol, a szoba két sarkában helyezték el.

Olvass még több gyerekneveléssel kapcsolatos cikket az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top