Baba

Az 5 legidegesítőbb megjegyzés, amit a szülők kapnak

Mit mondanál annak a kismamának, aki ott áll előtted, az első gyermekét várja és azt kérdezi tőled, hogy mi volt eddig anyaságod alatt a legnehezebb? Semmit, mert nem akarod ijesztgetni, és ha elmondanád is, akkor sem hinné el neked.

Nem nagyképűségből mondják az anyukák, hogy “majd meglátod, ha lesz gyereked. Azért mondják, mert szülés előtt még tényleg elképzelhetetlen, hogy mekkorát fordul az ember lányával a világ, amikor gyermeke születik. Viszont egy ilyen helyzetben van egy rakás mondat, amit a gyerektelenek mondanak a gyerekeseknek, ami minimum idegesítő. Ha ezt az öt mondatot hallod egy gyermektelen ismerősöd szájából, írd fel, és ha majd lesznek gyerekei, ne felejtsd el az orra alá dörgölni mindet.

1. “Pontosan tudom, hogyan érted, van egy kiskutyám.”

Nem, bocs, de egy kiskutya hangyalábujjkörömnyit sem hasonlít egy kisbabához.

Az 5 legidegesítőbb megjegyzés, amit a szülők kapnak

2. ANNYIRA fáradt vagyok.”

Tényleg? Hányszor ébresztett a kisbabád tegnap éjjel? Te is kúszásban hagytad el a szobát hajnali egykor, reménykedve, hogy két órát alszik legalább? Téged is felébresztett a nagyobbik gyermeked hajnali háromkor, mert mumust hallott az ágy alól? Hm. Fáradt. A te ágyad tágas, egész-éjjelt-átalvós, és nincs benne egy szál pici gyerek sem, aki állcsúcson rúgna az éjszaka közepén.

3. Olyan elfoglalt vagyok, semmi szabadidőm nincs.”

Fogalmad sincs, milyen az, amikor tényleg nincs semmire időd. Ha megszületnek a gyerekeid, csodálkozni fogsz, hogy mit csináltál előtte annyi szabadidővel.

Az 5 legidegesítőbb megjegyzés, amit a szülők kapnak

4. Teljesen le vagyok égve, nincs egy vasam se.”

Ha most földhöz vág egy átlagos hónap, akkor gyerekek mellett duplán a padlón fogod érezni magad. Minden hónapban jön valamilyen váratlan kiadás, kinövi a cipőjét, kabátját, leönti a számítógépedet vízzel, amitől az bedöglik és már csak könyvtámasznak lesz jó…

5. Ha majd lesznek gyerekeim, sosem engedem meg majd nekik, hogy .”

Nem engeded, hogy cukrot egyen? Tévét nézzen? Így beszéljen veled? Hisztizzen? Valamikor mi mind így gondoltuk, aztán azóta határozottan megengedjük a gyerekeinknek, hogy .

Az 5 legidegesítőbb megjegyzés, amit a szülők kapnak

Olvass még többet az anyaságról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top