Baba

A koffein növeli a vetélés kockázatát?

Egy új kutatás szerint a teherbe esés előtti koffeinfogyasztásra nem csak a nőnek, a férfinak is oda kell figyelnie – ugyanis mindkettejüké befolyásolhatja a magzat egészségét.
A koffein növeli a vetélés kockázatát?

 Az amerikai National Institutes of Health (NIH) a babát tervező pároknak azt javasolja, amint elkezdenek próbálkozni, fogják vissza a koffeinbevitelüket – azzal ugyanis növelik a vetélés kockázatát.

 Az 501 párt vizsgáló kutatásban arra az eredményre jutottak, hogy azok a nők, akik a teherbe esést megelőző időszakban kettő vagy több koffeines italt fogyasztottak naponta, 74 százalékkal növelték az esélyt a vetélésre. Ami azonban ennél is meglepőbb, hogy a férfiak koffeinfogyasztása szinte ugyanekkora hatással van a magzat egészségére: ha a férfi ivott a fogantatás előtt napi két koffeines italt, a vetélés esélye 73 százalékkal nőtt.

A kutatás a párok egész életvitelére kiterjedt, így például arra is fény derült, hogy ha a nők naponta szedtek multivitamin-tablettát, 55 százalékkal csökkent a vetélés esélye.

Forrás: The Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top