Baba

4 gondolat, ami minden szülőben felmerül

Nem vagy egyedül. Te is, én is, mindenki szétaggódja magát a gyermekei miatt, és olykor borzalmas szülőnek érzi magát. Az alábbi négy gondolat például biztos, hogy minden szülőben felmerül a gyereknevelés évei alatt.

1. Az én gyerekem sosem lesz ilyen

De, olyan lesz. És azt fogja csinálni, amit nem szeretnél. Csak még nem tudod, mikor. Azok, akiknek nincs gyerekük, magukban nagyon könnyen ítélkeznek, ha mondjuk hisztirohamban vergődő totyogót látnak az üzlet közepén. De eljön minden szülőnél az a nap, amikor nem bír a saját gyerekével, aki ugyanúgy földhöz fogja magát verni a nagy hiszti közepette.

4 gondolat, ami minden szülőben felmerül

2. Csak gyorsan beszaladok a boltba

Csupán kenyér kell, hirtelen megveszed és már jössz is ki. Csak épp az a gond, hogy mindezt gyerekkel teszed, úgyhogy jó eséllyel kétzacskónyi cuccal tértek haza, amiből másfél zacskónyira semmi szükséged.

3. Nem értem a gyerekem házi feladatát

A gyerek előtt persze okosnak kell maradni, de lesz idő, amikor a fejedet fogod a matekházi fölött és nem bírod a negyedikes feladatot megfejteni. Nem vagy egyedül, van aki már a másodikos tananyagnál is elakad, és egy szöveges feladat komoly kihívást jelent számára, pedig még diplomája is van. Olyan rég volt már, hogy iskolába jártál, nem csoda, hogy gondot okoz az almák szorzása és osztása.

4. Miért ilyen nehéz ez?

Kialvatlan vagy, azon tűnődsz, hogy valaha abbahagyja-e a gyermeked a sírást és hogy miért nem alszik. Állandóan aggódsz, teljesen ok nélkül. Úgy élsz, hogy mindig csak az egyik lábad van leborotválva, mert közben elkezd visítani a kiságyban a babád. Stresszes és fárasztó időszak ez a szülők számára, de túl leszel rajta. Jól csinálod.

Olvass még többet a gyereknevelésről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top