nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Baba
6 dolog, amit most azonnal kidobhatsz a gyerekek szobájából

6 dolog, amit most azonnal kidobhatsz a gyerekek szobájából

A gyerekek szobája általában csatatérre emlékeztet, és ahányszor belépünk oda, azt érezzük, hogy túl sok játék, túl sok cucc van benne, képtelenség ennyit rendben tartani. A megoldás: szelektálj. Például a következő 6 dologtól nyugodt szívvel válj meg.
K.G.
f Ajánlom

1. Hasznosítsd újra a papírokat

Valószínűleg téged is elöntenek a papírok, rajzok, vécépapír-gurigából készült alkotások. A nagy részük nem kifejezetten mestermunka, ami megőrzésre érdemes, betöltötték a szerepüket, amikor a gyerekek elkészítették őket és két napig gyönyörködtél bennük. A nagy halom papír viszont jól elönti a gyerekszobát, itt az ideje szelektálni, kiválasztani azokat, amiket elteszel emlékbe, a többit pedig hasznosítsd újra.

2. Dobd ki a törött zsírkrétákat

A gyerekek nem szeretik a törött zsírkrétákat. Tény, hogy törötten is ugyanúgy fognak a papírra, de nem fogják használni, mert nehéz jól fogni őket. Azt a pinterestes képet pedig felejtsd el, amin megolvasztva a krétákat milyen szép szivárványos festményt hozhatsz létre. Nincs ember, akinek az úgy sikerült volna, mint a képen van.

6 dolog, amit most azonnal kidobhatsz a gyerekek szobájából

3. A fél pár zoknikat tedd a rongyos zsákba

Add fel, nem fogod megtalálni a párjukat. Van egy fekete lyuk a lakásodban, ahol elrejtőznek, esélyed sincs. És ha már a zokniknál tartunk: dobd ki azokat is, amik már kicsik a gyerekekre, hiába ragaszkodnak a cuki mintához rajtuk.

4. Nézd át a ruhatárukat

Ne csak úgy szelektáld, hogy mit nőttek ki, hanem tedd a zsákba azokat a ruhákat is, amiket nem szeretsz a gyerekeiden látni. Kivéve, ha az pont a kedvenc pókemberes jelmezük, mert ahhoz véletlenül sem szabad nyúlnod.

5. Szelektálj a könyvek között

A széttépett, hiányos, szétesős könyvektől is szabadulj meg, mert már nem lehet rendeltetésszerűen használni őket. Ha valamelyik nagy kedvenc, akkor inkább szerezz be belőle egy új példányt.

6. Harmadold meg a plüsstengert

Nem tudom, miért és hogyan, de a plüss fenevadak mindig egyre többen vannak a gyerekszobákban, még akkor is, ha amúgy a szülők nem vesznek évekig egy darab plüsst sem. Ha beterítenénk velük a szobát, simán térdig járnánk bennük. Válogasd ki azokat a plüssöket, amiket már legalább egy hónapja nem láttál a gyerekek kezében, és add oda adományként olyan helynek, ahol szükség van rájuk. Meglátod, mennyire megkönnyebbül a szoba, ha szigorúan csak azok a plüssök maradnak, amik a gyerekek kedvencei.

Olvass még többet gyerekszobákról:

Megosztás Facebookon