Baba

Irracionális kérdések terhes anyukáktól Dr. Google-nak

A pozitív terhesteszttől kezdve anyukaként az egyik legjobb barátunkká válik a Google, mindent, de tényleg mindent megkérdezünk tőle, a legőrültebb aggodalmainkat is beírjuk, hátha megnyugvást találunk.

Sőt, ha belegondolok, még terhesnek sem kell hozzá lenni, hogy elkezdődjön a Google-őrület, mert a témában az első keresések között felugrik az a kérdés, hogy “Hogyan essek teherbe?” Ilyenkor nekem mindig az jut eszembe, hogy az életünk nagy részét azzal töltjük, hogy megpróbálunk NEM teherbe esni, aztán amikor már vágyunk egy gyermekre, akkor azonnal, hirtelen és minden praktikát bevetve szeretnénk terhesek lenni.

De emlékeim szerint rákerestem én már arra is, hogy milyen kapcsolatban állhat a gyerek zöld kakija azzal, hogy én mondjuk rizst ettem előző nap a szoptatás időszaka alatt, vagy hogy mi baja lesz a babámnak attól, hogy a másfél éves testvére belenyalt a szájába. Ha egy anyuka keresési listáját végignéznénk, azt hiszem, elég sok teljesen valószínűtlen kérdéssel találnánk szemben magunkat.

A Babble magazin megkérdezte az olvasóit, hogy mi volt a legőrültebb Google keresésük terhesen, a válaszok egészen viccesre sikerültek.

“Ehetek…?” – Susan

A pontok helyére jöhet bármi, ami ételből van. Penészes sajt? Tonhal? Csirkecomb? Mogyoró? Sajt? Fagyasztott halrudacska? Fagyi? Szójaszósz? Zöld tea? És így tovább a végtelenségig. Abszolút valós félelem.

Irracionális kérdések terhes anyukáktól Dr. Google-nak

A babám sokat mozog, lehet, hogy megbántottam valamivel? – Julie

Igen, valószínűleg. Mit mondhatsz neki, amivel megbánthatod a méhedben?

A hátamon ébredtem fel terhesen. Ártottam a babámnak?” Veronica

“Az orvosok azt javasolják általában, hogy 20. héttől már ne aludjunk háton, inkább az oldalunkon feküdjünk. Akármennyire is próbáltam, minden reggel a hátamon ébredtem fel. Jelentem, a gyerekeim jól vannak.”

Jóslófájások, újra meg újra meg újra. A 17. héttől a 38. hétig.”  Jessica

A jóslófájások olyan igazinak tűnnek. Az ötödik kórházba rohanás vagy a tizedik szülésznőhívás után azt érezheted, hogy már nem akarod többé beégetni magad téves riasztásokkal, úgyhogy jöhet Dr. Google.

A teliholdtól elindul a szülés?”  Elizabeth

Valószínűleg nem, de egy viharos éjszakán bármi megtörténhet.

Hogy néz ki a nyákdugó?”  Heather

Vigyázat: nem akarod tudni, nem akarod látni.

Elment a magzatvizem?” – Laura

Azt hinnéd, hogy erre könnyű válaszolni egy igennel vagy nemmel, mert csak érzi az ember lánya, ha elmegy a magzatvize. Pedig nem, a magzatvízszivárgás minden terhes nő rémálma, úgyhogy ez a kérdés a keresési toplisták élén van valószínűleg.

Legközelebb, amikor hajnali kettőkor az egyik irracionális kérdést teszed fel a másik után a Google keresőjében, tudd: nem vagy egyedül.

Olvass még többet a terhességről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top