Baba

8 órát élt a Vas megyei kórházban megfertőződött baba

Az újszülött gyermek belehalt a kórházban szerzett fertőzésbe. Az anyuka sosem láthatta a kisbabáját.

A fiatal édesanya, a soproni M. Annamária iszonyatos tortúrán ment át egy Vas megyei kórházban. Az ott elkapott kór­okozók újszülött gyermekét vették el tőle – írja a Bors. “Huszonhét hetes veszélyeztetett terhesként kerültem a kórházba 2012 augusztusában. A nem steril orvosi eszközök miatt hüvelygyulladásom lett, és mivel a magzatburok megrepedt, a kislányom is megfertőződött” – árulta el az anyuka. Az orvosok sürgősségi császármetszést vé­gez­tek, de túl pici, egykilós volt a baba, így nem tudta legyőzni a fertőzést, csak 8 órát élt. A gyászoló édesanyára utána még két hasi műtét várt, hogy megmentsék a méhét.

Évente több ezer – egyes orvosok szerint több tíz­ezer – fertőzés alakul ki kórházakban a rossz higiénia, a nem megfelelő antibiotikum­­használat miatt. A 2014-es statisztika több mint ötszáz betegről tud, akik bele is haltak a kórtermekben, vizsgálatok során elkapott fertőzésekbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top