Baba

Ezek a felnőtteket is sújtó gyerekbetegségek

Azt hiszed, már megúsztad? Gyerekbetegségek, amiket felnőttként is elkaphatunk.

1. Asztma

Azt gondoljuk, az asztma gyerekkorban alakul ki, és jó eséllyel talán ki is nőhető, de állítólag még 70 évesen is megjelenhet ez a betegség. Az asztmát kiválthatja valamilyen allergia (mondjuk por vagy pollen), de ha egyszer ránk jön az asztmás roham, ne gondoljuk, hogy csak egyszeri dologról volt szó. Próbáljunk távol maradni a kiváltó okoktól, és forduljunk orvoshoz segítségért.

2. Bárányhimlő

A bárányhimlő tipikusan gyerekbetegségként él a köztudatban, pedig sajnos felnőttként is elkaphatjuk. A felnőtt “változat” pedig ráadásul sokkal rosszabb lehet, mint a viszkető foltok, szóval érdemes megelőzni a bajt, ha gyerekként nem estünk át ezen.

Gyerekbetegségek, amiket felnőttként is elkaphatunk

3. Szamárköhögés

A gyerekekre – főleg kisbabákra – régen igen veszélyesnek tartott szamárköhögést is megkaphatjuk felnőtt korban. A betegséget fertőzéssel lehet elkapni, ha egy beteg ránk köhög, ez pedig hosszan tartó, súlyos influenzaszerű tünetekkel járhat. Ilyen esetekben antibiotikumos kezelés szükséges.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top