Baba

Bőrkontaktus mentette meg a koraszülött babát

Az anya az ösztöneire hallgatott, amikor megkérte az orvosokat, hadd tegye a csupasz mellkasára haldokló kisfiát.

Az ausztrál házaspár évekig küzdött gyerekért, az asszony végül ikrekkel lett terhes. De a babák korán, a 26. héten jöttek világra. A kis Emily rendesen felsírt, de Jamie nem reagált. Az orvosok 20 percig küzdöttek érte, de végül leállt a szíve. Megmondták a szülőknek, hogy a fiuknak mindössze pillanatai vannak hátra. Ekkor kérte meg őket az asszony, hogy hadd vegye a mellkasára a babát.

A bőrkontaktus életmentő lehet
A bőrkontaktus életmentő lehet

Felesége kérésére az apa is levette az ingét, és odabújt az ágyba a felesége és a fia mellé. “Jamie bőre hideg volt, csak azt akartam, melegedjen fel kicsit – mesélte később Kate. – Hiába mondták az orvosok, hogy nincs remény, én nem akartam ilyen könnyen feladni. Beszéltünk hozzá, elmondtuk, hogy hívják, és hogy mennyire vártuk őt és a nővérét. Aztán egyszer csak megmozdult, levegőt vett, és megragadta David ujját. Végül kinyitotta a szemét. Ha akkor engedjük, hogy az orvosok kivigyék a szobából, meghalt volna.”

Jamie ma már hatéves, makkegészséges gyerek, de élete első 80 napját kórházban töltötte. A szülők aggódtak, nem szenvedett-e valamilyen károsodást, de nagyon úgy fest, hogy nem. A szülők azóta rendszeresen gyűjtenek adományokat a koraszülött babákat támogató egyik alapítványnak.

Forrás: babyology.com.au

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top