Baba

Egy várandós nő egyen minden áldott nap csokoládét

Nem én mondom, hanem a tudomány mondja. Szerintem nem várandósan is mindennap kell ennie csokoládét mindenkinek, mindegy, hogy várandós, nem várandós, nő vagy férfi az illető. Most azonban kiderült, hogy a magzatoknak különösen jót teszünk egy kis csokival.

Egy várandós nőnek csokira van szüksége, most már ez bizonyított, tudományos tény, úgyhogy lehet szaladni a boltba és minőségi csokikat pakolni a kosárba. Egy kutatás során a csokoládé jótékony hatásait vizsgálták, kifejezetten várandós nőkre és magzataikra nézve. 130 terhes nő bevonásával végezték el a kutatást – ikerterhesség nem vett részt benne –, akik 12 hétig ettek mindennap csokoládét a terhességük alatt. Azt találták, hogy a csokoládé pozitív hatással volt mindegyiküknél a magzat fejlődésére és a placentára.

Egy várandós nő egyen minden áldott nap csokoládét

Azért mielőtt még hirtelen felpattannál és várandósan ugrálni kezdenél – ezt csoki nélkül sem javasolnám – örömödben, azt tudni kell hozzá, hogy a kutatásban részt vevő anyukák csupán 30 gramm csokit ettek egy nap, ami nagyjából annyi, mint egy kisebbfajta kocka csokoládé. Hát, végül is, a kicsi is számít, a jó híreknek pedig mindig örülünk, főleg, ha csokoládét tartalmaznak.

Olvass még többet a terhességről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top