Baba

7 dolog, amitől csak a szülők jönnek izgalomba

Az én egyik legnagyobb örömöm az egyéves kislányom mellett az volt, hogy találtam olyan varázslatos pelenkatartó zacskót, ami illatosított. Így amíg kiérek a kakis pelenkával a kukáig, nem húzok magam után bűzcsíkot. Ez ám a sikerélmény!

De ha ezt előadom olyannak, akinek nagyobb gyereke van, vagy még nincs gyereke, akkor minimum hülyének néz. Én meg örömködöm rajta minden kakis pelusnál. Pedig egy babás szülő élete tele van ilyen hatalmas izgalmakkal, amit a legjobban egy másik kisgyerekes szülő ért meg. Ilyenkor fejben pacsit adunk egymásnak, hogy lám, egy problémával kevesebb. És még azt mondják, hogy az anyukák élete unalmas egy baba mellett. Itt a bizonyíték, hogy igenis minden napra jut valami, amiről szülés előtt elképzelni sem tudtuk volna, hogy ekkora örömet szerezhet.

1. Csak egyszer kellett felkelni éjszaka

Olyan kipihentnek érzem magam, mint amikor kamaszkoromban 16 órát aludtam egyhuzamban.

2. Csend

Hallod ezt? Nem? Pontosan.

3. Egy vacsora, amit mindenki megeszik

Nagyjából havonta egyszer sikerül egy ilyen varázslatos pillanatot átélni, amikor sem a nagy, sem a középső – ő a szűk keresztmetszet – és még a kicsi sem finnyog a vacsorára. Ilyenkor majdnem elhiszem, hogy nem is olyan válogatósak.

10 dolog, amitől csak a szülők jönnek izgalomba

4. Ételt találni a pelenkázós táskában

A legijesztőbb helyzetek egyike, amikor az utcán, játszótéren, bárhol, ami nem otthon van, látod a totyogódon, hogy éhes, és tudod, hogy ettől nagyon ideges lesz perceken belül, annyira, hogy fel fog robbanni a feje, és az utca közepén fogja földhöz verni magát. Te pedig elfelejtettél nasit berakni a táskába. Kétségbeesetten szeded atomjaira a pelenkázó táskát, és végtelenül megkönnyebbülsz, amikor találsz egy fél szelet müzlit, amit a gyermek kezébe tudsz nyomni.

5. Sikerül átverni a gyermeket

Semmi rosszról nincs szó, csak arról a mérhetetlen jó érzésről, ami elönt, ha sikerül beadni a gyereknek, hogy a délutáni alvás játék, vagy hogy a porszívózás jutalom. Ritkán sikerül, de olyankor nagy az öröm.

6. Végre sikerül kiszedni azt a hatalmas takonydarabot az orrából

Ami egész nap ott lifegett ki-be, és már megőrültél tőle, hogy nem sikerül kibányászni, sőt még az orrszívó porszívót is valahogy kitrükközte. A győzelem édes pillanata, amikor végre kikerül az orrából.

7. Amikor kihúzza hazáig a babakocsiban, autóban úgy, hogy nem alszik el

Ez fontos. Nagyon fontos. Amikor épp a délutáni alvásidőre értek csak haza, és kismilliószor előfordult már, hogy három perccel az édes otthon előtt aludt el a gyermek, de csak azért, hogy beérve a lakásba kipattanjon a szeme, és úgy érezze, hogy ő megaludta a 2,5 óráját. Ilyenkor a szórakoztatás egész kelléktárát beveted, hogy ébren tartsd hazáig, és a saját ágyában aludjon el, ha pedig ez sikerül, akkor úgy érzed, ez a nap tényleg a te napod, ennél sikeresebb anya már nem is lehetsz.

Olvass még többet az anyaságról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top