Baba

Százezrek osztják a friss apuka fotóját – életet menthet

A kislánya lábáról tett közzé fotót. Így akarja felhívni a figyelmet egy ritka, de annál veszélyesebb jelenségre.

A Kansasban élő szülőknek, Scott Walkernek és feleségének, Jessicának szerencséje volt: még időben észrevették, hogy gyermekük lábujjára szorosan rátekeredett egy hajszál. Azt mondják, csak a szerencsének és a megérzéseiknek köszönhetik, hogy így történt, ezért, hogy mással még csak véletlenül se fordulhasson elő, az apa saját Facebook-oldalán megosztotta történetüket, amihez még egy képet is mellékelt a kis Molly gyógyuló lábáról.

Az a bizonyos láb

Az a bizonyos láb

“Étteremben ebédeltük, mikor Molly vigasztalhatatlanul sírni kezdett. Minden létező dolgot kipróbáltunk, hogy megnyugtassuk őt, de semmi sem használt” – írta a szóban forgó posztban Scott, majd hozzátette, a nagyobb bajt végül a felesége előzte meg azzal, hogy lehúzta a kicsi zokniját. “Onnantól kezdve tudtuk, miért ordít Molly, a hajszáltól azonban csak otthon, nagyító segítségével tudtuk megszabadítani.

Scott azt mondja, azért szeretné a hozzájuk hasonló, tapasztalatlan szülők figyelmét felhívni a jelenségre, mert az kezeletlen esetben komoly következményekkel járhat: túl azon, hogy elviselhetetlen fájdalmat okoz a babának, súlyos fertőzéssel, sőt akár az ujj elvesztésével járhat. Ezt már dr. Julie L. Gallombardo, a New York-i Egyetemi Orvosi Központ orvosa nyilatkozta a Buzzfeed Newsnak, aki elárulta, tűnjön bármekkora képtelenségnek, a jelenség gyakrabban előfordul, mint hinnénk.

Forrás: Buzzfeed News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top