Baba

Ha vasgyúrót szeretne, ügyelni kell a vas pótlására

Terhesség alatt a vasszükséglet megnövekszik, hiszen a magzat az édesanya vaskészletét használja fel saját raktárai feltöltéséhez. Vashiányos vérszegénység következtében károsodhat a magzat fejlődése. A vashiány veszélyek nélkül kezelhető, az erre használt gyógyszerek nem ártalmasak sem az édesanya, sem a magzat egészségére.
Ha vasgyúrót szeretne, ügyelni kell a vas pótlására

A terhes és szoptató anyákban gyakrabban fejlődik ki vashiány, mivel a babának a fejlődéshez nagy mennyiségű vasra van szüksége. A vas alapvető szerepet játszik az oxigén-szállításban az anya és a magzat között. A fejlődő magzat az édesanyja vaskészletét használja fel a növekedéshez, saját raktárai feltöltéséhez.

A terhesség alatti vashiány veszélyes a magzat fejlődésének a szempontjából

A terhesség alatti vashiány alacsony születési súlyhoz és koraszüléshez vezethet. A terhesség előtt álló és a terhes nők vaspótlása különösen fontos, hiszen ezzel számos szövődmény megelőzhető. A vashiányos anyák által szoptatott babákban is jellemzően vashiányos vérszegénység alakulhat ki.

Ha vasgyúrót szeretne, ügyelni kell a vas pótlására

A Ferretab® klinikailag igazolt hatású gyógyszer a vashiányos anémia kezelésére

A Ferretab kapszulák aktív hatóanyagként vas (II)-fumarátot és folsavat tartalmaznak elhúzódó felszabadulású mini tabletták formájában, így elkerülhető a nyálkahártyát irritáló magas lokális vaskoncentráció kialakulása.
A vashiányos anémiát csak gyógyszerrel lehet megszüntetni, a vastartalmú ételekkel csak rendkívül hosszú idő alatt lehetne rendezni a vashiányt. A valódi vashiányos anémia vaspótlásra kitűnően reagál. A vas a patkóbélből szívódik fel, felszívódását savanyú vagy neutrális közeg előnyösen befolyásolja. A magasabb vas-hasznosulás érdekében ajánlott a vaskészítményeket C-vitaminnal együtt alkalmazni, vagy egyszerűbb megoldásként a vaskészítményeket magas C-vitamin tartalmú gyümölcslevekkel (pl. egy pohár narancslével) bevenni.

Ha vasgyúrót szeretne, ügyelni kell a vas pótlására

A Ferretab® alkalmazható terhesség és szoptatás alatt

Az időben alkalmazott Ferretab® alkalmas a folsav és vasszükséglet pótlására és a normális vas- és folsavszint fenntartására. Ezzel megakadályozható egyes terhességgel kapcsolatos komplikációk kialakulása, mint pl. a vérszegénység, a vetélés, a vérzések és a koraszülés. A terhesség alatti folsavpótlás csökkentheti az egyes fejlődési rendellenességek kockázatát (pl. a velőcső-záródási rendellenességek).

Ha vasgyúrót szeretne, ügyelni kell a vas pótlására

Hasznos információt talál a www.ferretab.hu oldalon

Ferretab® kemény kapszula vas(II)-fumarát és folsav tartalmú vény nélkül kapható gyógyszer. G.L.Pharma M.K.K.K. l1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 12. lTel:  (+36 1) 486-1596

 

 

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL
OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,
GYÓGYSZERÉSZÉT!

2015-018 2015-12-30

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top