Baba

Fulladásveszélyt okozhat az IKEA egyik játéka – visszahívták

Az IKEA arra kéri vásárlóit, hogy aki korábban LATTJO dobverőt vagy LATTJO nyelves dobot vásárolt, haladéktalanul vegye el azt a gyermekétől, és vigye vissza bármelyik IKEA áruházba, ahol a vételár teljes összegét visszakapja.

A termékvisszahívás a cég szerint megelőző céllal történik, mivel IKEA-munkatársak hat esetben jelentették, hogy a dobverő gumivége leesik, illetve könnyen lecsavarható. Az eltávolított gumigömböt a kisebb gyermekek lenyelhetik, ami akár fulladást is okozhat. Az IKEA eddig egyetlen balesetről sem értesült.

A termékek valamennyi játékbiztonsági előírást betartva készültek, lettek tesztelve, és kaptak engedélyt kiskereskedelmi értékesítésre. Mindezek ellenére, későbbi vizsgálatok során olyan további kockázati tényezőkre derült fény, amelyekre a szabványok és előírások nem tértek ki közölte a cég.

Forrás: IKEA
Forrás: IKEA

A LATTJO dobverő és a LATTJO nyelves dob 2015. november 1-je óta kapható a világ összes IKEA áruházában. A termékek bármelyik IKEA áruházba visszavihetőek, és a vételár teljes összege visszajár. A teljes pénzvisszafizetéshez nincs szükség a vásárlást igazoló nyugta bemutatására sem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top