Baba

Ezzel a trükkel alszanak a babák 8 órát egyhuzamban éjjel

Egy kétgyerekes anya trükkje, aki szerint minden babánál beválik a módszer, aminek hatására 7 hetes korára mindkét babája 8 órát aludt éjjelente egyhuzamban.

Ha tényleg így van, és minden babánál működik, akkor valószínűleg rengeteg anyuka fogja Karen Kirsner nevét az imáiba foglalni. Az anyuka első gyermeke 7 hetes korára, második babája pedig 6 hetes korára aludta át az éjszakát ezzel a módszerrel.

Karen nem légből kapta a módszerét, és nem csak a saját két babája volt a tesztalanya, ugyanis 12 évig volt bébiszitter és bölcsiben gondozónő, mielőtt szült volna. Saját kiadású könyvében hosszan leírja, hogyan alkalmazzuk a trükköt, nagyjából a kiadása óta a The Baby ‘Fast to Sleep’ Formula az Amazon bestseller listájának az élén van.

Ezzel a trükkel alszanak a babák 8 órát egyhuzamban éjjel

“Nagyon szerettem volna aludni éjszaka. Első körben arra jöttem rá, hogy a legjobb, ha jól kiszámítható napirendben altatom, és etetem a gyerekeimet. Sokat segít az éjszakai alvásban, ha tele pocakkal fekszenek le.”

A módszer lényeges eleme az is, hogy nem szabad azonnal reagálni a baba sírására. Nem a sírni hagyás módszeréről van szó, csupán arról, hogy várjunk kicsit, ha felsír, mielőtt bemegyünk hozzá.

Ahelyett, hogy abban a pillanatban odaszaladnánk hozzá, amint elkezd sírni, várjunk 30 másodpercet. Lehet, hogy csak egy puki zavarja. A sírás az egyetlen mód, ahogy kommunikálni tud velünk a baba, és ha tényleg szüksége van épp ránk – meg kell etetni vagy pelenkázni –, akkor azt tudatni fogja velünk. Ha rögtön ugrunk, akkor ahhoz szokik hozzá, hogy megnyikkanok és máris szaladnak.”

Ahogy más alvástréningeknél is szokás, itt is fokozatosan növelni kell a sírni hagyás idejét. Kezdjük 30 másodperc várakozással, majd emeljük egy percre, mire pedig 8 hetes lesz, érjük el az öt percet. Karen azt javasolja, hogy apránként növeljük az etetések között eltelt időt is, attól függően, hogy a baba hogyan jelez nekünk. Lehet öt perccel kitolni vagy akár fél órával, a lényeg, hogy lassanként 8 hetes korára érjük el a 4 óránkénti evést.

Karen azt állítja, hogy akik a baba születésétől kezdve követik a módszerét, azoknak a babái 8 hetes korukra 8 órát alszanak majd éjjelente. De hozzáteszi azt is, hogy vannak olyan visszajelzései, ahol a szülők idősebb alvással küzdő babáknál kezdték el használni a módszert, és általában két héten belül megoldódtak az éjszakai problémák. A legfontosabb az egészben, hogy következetesek legyünk, ne adjuk fel egy nehéz éjjelen, mert akkor az egészet kezdhetjük elölről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top