Baba

A professzor vigyázott az egyedülálló anya gyerekeire, hogy le tudjon vizsgázni

A professzor a képen egy egyedülálló anyának segít épp azzal, hogy vigyáz a gyerekeire, amíg ő levizsgázik. A fotó végigsöpört a neten, a bébiszitterkedő professzor pedig példaképpé vált.

Különösen érzékeny téma az egyedülálló anyaság és a vele járó gondok, mint például pont az, hogy hogyan végezze el az iskoláit egy kétgyermekes anya, akinek nincs támogató háttere egy férj személyében. Dr. Daniel Kreb professzor megmutatta, hogy lehet így is segítő kezet nyújtani, nem elüldözni kell a zajongó gyerekeket az anyukával együtt. Neki nem fájt, hogy egy órát vigyázott a tanítvány gyermekeire, a gyerekek pedig élvezték a professzor társaságát.

A képet egy másik tanítvány készítette és tette fel a Facebookra a következő szöveggel: “Egyetemi karrierem egyik legkedvesebb gesztusának voltam ma a szemtanúja. Az egyik barátnőm készült letenni a záróvizsgáját, de a bébiszittere lemondta a gyerekek felvigyázását. Azt javasoltam neki, hogy inkább hozza el magával a vizsgára a gyerekeket, majd eljátszanak a tabletjükön az előtérben, míg ő bent van, csak ne hagyja ki a vizsgát. Mikor az anyukájuk bement vizsgázni, pár perc múlva a gyerekek egyre hangosabban játszottak, a vizsgáztató professzor pedig kijött hozzájuk, és elkezdett játszani velük, hogy lefoglalja őket, amíg anya végez a vizsgán. Csodálatos ember, a legtöbben pont az ellenkezőjét reagálták volna. Szívmelengető volt látni.”

A professzor vigyázott az egyedülálló anya gyerekeire, hogy le tudjon vizsgázni

A vizsgázók beszámolói szerint addig nem is tudtak róla, hogy a gyerekek kint várják az anyukájukat, míg a kisebbik el nem kezdett dörömbölni az ajtón. Ekkor a professzor felállt, és annyit mondott: “Ne aggódjanak. Csinálják meg a tesztet, róluk majd én gondoskodom.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top