Baba

“A sapkát az ördög találta fel” – 19 képtelenség, amiben a totyogók hisznek

A totyogók teljesen irracionálisak és olyanok, mintha valami unikornisos bolygóról jönnének, ahol szivárványon csúszdáznak és felhőkön hintáznak. A hiedelmeik messze állnak az ésszerűségtől, és mi pont ezt szeretjük bennük.

Amennyire idegesítőek a hisztikkel és váratlanul rájuk törő idegrohamaikkal a totyogók, annyira cukik abban, ahogy a világot látják maguk körül. Igazából tanulnunk kellene a totyogóktól, hogy újra rácsodálkozzunk a világra, és lássuk mi is a varázslatot a hétköznapokban. Szabályok nélkül gondolkodnak még, amit kifejezetten irigylek tőlük.

19 képtelenség, amiben a totyogók hisznek

1. Ha anya figyeli minden mozdulatomat, teljesen jól eljátszom egyedül. Amint valami mást próbál csinálni, azonnal rá kell másznom bömbölve.

2. A ruhásfiókok varázslatos játékok, amiket anya mindig telepakol nekem olyan cuccokkal, amiket kihuzigálhatok belőlük.

19 képtelenség, amiben a totyogók hisznek

3. Minden arra van, hogy felmásszak rá, legyen az a szerszámosláda, zongora, könyvespolc vagy a macska doboza.

4. Ordíts, ha mérges vagy! Sikíts, ha izgatott vagy! Minél hangosabb vagy, annál jobban figyelnek rád.

5. A könyvek csodálatosak, imádom őket! Egészen addig, amíg a harmadik oldalhoz nem érünk bennük. Utána már extrán unalmasak, úgyhogy inkább elhajítom őket a sarokba, miközben sikítok kicsit, és levergődök anya öléből.

6. Amikor anya azt mondja, hogy a fürdőszobába megy, olyankor igazából örökre elhagy, és engem elevenen falnak fel a farkasok.

19 képtelenség, amiben a totyogók hisznek

7. A zsinórok a legjobb játékok, annyi mindent lehet velük csinálni: megrágni, húzkodni, a nyakam köré tekerni… a lehetőségek tárháza végtelen.

8. A sapkát az ördög találta fel.

9. Ha mérges vagy, a legjobb, amit tehetsz, hogy lehúzod a cipődet és a zoknidat, majd elhajítod őket.

10. A műanyag tálak csodás hangot adnak ki, amikor a földre dobod őket. Akkor a legjobb a hangzás, ha mindet egyszerre vágod a földhöz.

11. A macskák fantasztikusan puha lények, akik azért vannak, hogy én húzzam a farkukat.

19 képtelenség, amiben a totyogók hisznek

12. A világon az egyik legborzasztóbb dolog, ami történhet veled, ha kicserélik a pelenkádat. Tekeregj, csapkodj, és mindenképpen tapicskolj bele a kakidba, amennyire csak bírsz.

13. A szemetes maga a meseország, érdekes szagokkal és zörgő hangokkal. Mindennek, ami odabenn van, ki kell kerülnie onnan, és minden játéknak be kell kerülnie oda.

14. Anya mindent rossz helyre tesz. A ruhák a földre valók, a cipők a kiságyba. Őrült sok munka, hogy mindig jól rendezzem el a holmikat.

15. Amikor találkozol valakivel, akkor vagy a szájukba kell nyúlnod, vagy kiszúrni az egyik szemüket az ujjaddal. Ez azt jelenti, hogy mennyire szeretnéd őket jobban megismerni.

19 képtelenség, amiben a totyogók hisznek

16. A takaróknak semmi értelmük. Minden adódó alkalommal hajítsd el őket messzire.

17. Az igazán finom dolgok: botok, tobozok, pitypangok, apa zoknija, anya keze és kiflicsücsök.

18. Én egy kis rablóvezér vagyok. Tudom, mert anya minden nap elmondja nekem.

19. Én vagyok a világon a legcukibb. Tudom, mert anya minden nap elmondja nekem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top