Baba

5 dolog, amit az apukák szeretnének elmondani az anyukáknak

A legtöbbször olyan cikkek látnak napvilágot, amikben arról van szó, mi mindent szeretnének az anyukák a párjuktól. A The Bump magazin megfordította ezt, és megkérdezte az apukákat, mik azok, amiket jó lenne, ha az anyukák tudnának róluk és az érzéseikről a baba születése után.

A friss szülők élete nem csupa napfény és kacagás, hirtelen minden a feje tetejére áll, és azt sem tudják az első pár hónapban, merre van az előre. Nemcsak az anyákat, hanem az apukákat is megviseli a baba születése utáni időszak, de ők jellemzően nem adnak hangot a véleményüknek. Most az övék a terep, a válaszaik néhol egészen meglepőek.

1. Hiányzol neki te és a figyelmed.

“Miután a babánk megszületett, minden tőlem telhetőt megtettem, hogy segítsek a gyermekem anyjának. Nem esett nehezemre, hogy ott legyek neki mindenben, csak néha hiányzott egy ölelés vagy egy kis dicséret, valami jel, hogy értékeli, amit teszek” – Jake B.

Nagyon szerettem volna elmenni valahová kettesben a feleségemmel. Csak egy napot együtt tölteni vagy egy éjszakát külön a gyerekektől – akár még egy moziba is elmenni! –, hogy az a mi időnk legyen. Minden energiánkkal a gyerekekre fókuszáltunk, és közben elfeledkeztünk egymásról” – George R.

Elhanyagolva éreztem magam, miután megszületett a babánk. Tudom, hogy ez így természetes, de attól még nem egyszerű ezt feldolgozni” – coachjoe22

5 dolog, amit az apukák szeretnének elmondani az anyukáknak

2. Tényleg azt gondolja, hogy te vagy a legjobb anya a világon.

Rögtön a második gyermekünk születése után rájöttem, hogy egyszerűen lenyűgöző, amit a feleségem csinál. Két pici gyerekkel nagyon nehéz dolga lehetett, úgyhogy maximálisan felnézek rá” – Rich W.

Komolyan felfoghatatlan számomra, hogy a feleségem életet adott a gyermekünknek. Ennél nincs menőbb dolog a világon!” – Heath K.

Amikor fáradt vagyok és türelmetlen a gyerekekkel, mindig az jut eszembe, hogy a feleségemnek sokkal nehezebb dolga van, hiszen egész nap az ő fején ugrálnak. Ha ő tud türelmes anya lenni napi 24 órában, akkor nekem is menni fog” – Bill B.

3. Nekik is szükségük van néha szünetre.

Amikor megtudtuk, hogy a második gyermekünket várjuk, az volt az első reakcióm, hogy kell nekem egy barlang, ahová néha visszavonulhatok, és csak csendben lehetek” – Ron M.

Néha szükségem van arra, hogy ne beszélgessünk olyanokról, hogy mit csinált aznap a babánk. Azt szeretném, ha a feleségem meghallgatná, mi volt velem aznap a munkahelyemen még akkor is, ha a baba épp nyűgös. Néha jó lenne úgy hazaérni a munkából, hogy nem rögtön a baba problémáit zúdítja a nyakamba, hanem csak megkérdezi, milyen napom volt” – Simon T.

Az apukák is sok olyan dolgot csinálnak otthon, amit amúgy kifejezetten nem akarnának megtenni. Néha szükségünk van egy szabadnapra” – Cole O.

5 dolog, amit az apukák szeretnének elmondani az anyukáknak

4. Nem kell, hogy minden tökéletes legyen.

Mondtam a feleségemnek, hogy nem kell minden este annyira szigorúan ragaszkodni a baba napirendjéhez. Néha például nyugodtan kihagyhatnánk a fürdetést, hogy nyerjünk egy extra fél órát, amit együtt töltünk kettesben, és csak pihenünk. A fürdés csak várhat egy napot, nem igaz?” – Harry G.

Hogy őszinte legyek, én csak úgy teszek, mintha tudnám, mit kell csinálni egy babával. Tettesd, amíg meg nem csinálod – nagy bölcsesség ez. Legalább próbálkozom” – Joe V.

5. Szexinek lát téged. Talán még szexibbnek is, mint a baba előtt.

Szerintem a feleségem maximálisan szexi, bár ő folyton el akarja rejteni a szülés után megmaradt kis pocakját” – Charles D.

Annyira vonzó, ahogy a feleségem gondoskodik a gyerekeinkről, rólam, és közben még arra is van ereje, hogy a saját karrierjét is egyengesse. Imádom!” – Anthony L.

A kapcsolatunk jobb, mint valaha amióta megszületett a babánk. Még jobban beleszerettem a feleségembe, pedig azt hittem, ez lehetetlen” – Seth R.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top