Baba

Íme a válasz az örök kérdésre: hol aludjon a baba?

Az anyukák rengeteget tipródnak azon a kérdésen, hogy egy szobában, egy ágyban vagy a saját kiságyában, saját szobájában aludjon a babájuk pici korában.

Vannak, akik óva intenek attól, hogy egy pici babát magunk mellé vegyünk az ágyba, mások pedig kifejezetten jónak tartják az együttalvást. Most pedig itt van ez a franciaágy, ami ötvözi a külön kiságyat és a közös alvást a szülőkkel. Fel kellene írni receptre, hogy mindenkinek lehessen egy ilyen ágya, amiben a baba is biztonságban van, mégis az anyukája mellett töltheti az éjszakát anélkül, hogy bárki ráfeküdne véletlenül.

Az én esetemben mindhárom gyermekemnél az vált be, hogy az “ahogy esik, úgy puffan” elvet követtem. Mert sajnos nem volt ilyen zseniális ágyam. A babáim hat hónapos korukig velünk egy szobában aludtak, a saját kiságyukban, de a hajnali szoptatás után mindig mellettem maradtak, egyszerűen azért, mert mindketten belealudtunk a szoptatásba.

Valószínűleg más családoknál is átírja az élet a szakemberek javaslatait, és több baba kerül át az anyukája mellé az ágyba, mint amennyi az ágyában ébred reggel. Erre a problémára tökéletes megoldást jelent ez az ágy, ami később vissza is alakítható normál franciaággyá. Nekem a legjobban az tetszik benne, hogy még arra is gondoltak, hogy a kis babakuckó mellett kialakítsanak egy cumisüveg-, babakütyütartót anyának. Elfogadnám.

Íme a válasz az örök kérdésre: hol aludjon a gyerek?
Íme a válasz az örök kérdésre: hol aludjon a gyerek?
Íme a válasz az örök kérdésre: hol aludjon a gyerek?

Forrás: FamilyBed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top