Baba

Hindu templomban szült egy muszlim nő

Akár filmjelenetként is megállná a helyét az a történet, mely néhány napja esett meg Indiában. Ez azonban a valóság.

Egy vajúdó muszlim nő, Noor Jahan és a férje taxival tartottak a kórház felé, ám a taxisofőr attól tartva, hogy a kismama az autóban szüli meg a gyerekét, egyszer csak kiparancsolta őket a járműből. Éppen egy hindu templom előtt állt meg, melyet az elefántfejű, embertestű istennek, Ganésának szenteltek.

Amikor a templom verandáján imádkozó nők megpillantották a vajúdó kismamát, kérdés nélkül odarohantak hozzá, és betessékelték az épületbe a házaspárt. Sebtében alkalmi szülőszobát rendeztek be a templomban, Noor pedig a segítségükkel itt adott életet egészséges kisfiának. Az anya maga vágta el a köldökzsinórt. 

Hindu templomban szült egy muszlim nő

“Kétségbeestem, amikor azt hittem, hogy az út közepén szülöm meg a gyerekemet. Amikor azonban megpillantottam a templomot, rájöttem, hogy maga isten vigyáz ránk. Mi lehetne jobb, mint Ganésa isten előtt életet adni a kisbabámnak?!” – idézte fel a történteket Noor.

A muszlim házaspár úgy döntött, hogy hálából Ganésának nevezi el a kisfiát.

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top