Baba

Életben maradt az 5 hónapra született baba – fotó

A koraszülött babának kevesebb mint 10 százalék esélye volt arra, hogy életben maradjon. És megtörtént a csoda.

Egy amerikai kismama, Emily Morgan egy karibi tengerjáró hajón utazott, amikor a tervezettnél 4 hónappal korábban beindult nála a szülés. A nő a hajó orvosi személyzetének segítségével hozta világra kisfiát, Haident, aki világra jöttekor alig 60 deka volt.

A szülés után az orvosok azt mondták Emilynek, hogy elvetélt, ő azonban ragaszkodott hozzá, hogy látni szeretné a kisfiát. 45 perccel később aztán közölték vele, hogy a baba még nem halt meg, de nem valószínű, hogy túl sokáig életben marad.

Életben maradt az 5 hónapra született baba

A hajón nem volt inkubátor, így törölközőkből és melegített sóoldatból rögtönöztek egyet, míg a kapitány gyors iramban a Puerto Rico-i partok felé vette az irányt.

A mentők már a kikötőben várták a családot, és azonnal kórházba vitték a babát és édesanyát. Néhány nappal később aztán Miamiba szállították át őket, Haident jelenleg egy ottani gyermekkórházban ápolják, és minden esélye megvan a teljes felépülésre. Hajrá, pici Haiden!

Forrás: metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top