Baba

14 nindzsaképesség, amit a szülők kifejlesztenek magukban

Sokszor halljuk, hogy az anyukák szuperhősök, de azért én ilyen messzire nem mennék. Nem lesz szupererőnk attól, hogy szülővé válunk, de kétségtelenül szert teszünk pár nindzsaképességre, ami elengedhetetlen a túléléshez.

Tulajdonképpen semmi hősieset nem teszünk mi, szülők, csak átvészeljük a napokat, olyan kreatív megoldásokat keresve, amivel a gyerekeinknek is a legjobbat nyújtjuk, de közben mi sem sérülünk jelentősen. Sem mentálisan, sem fizikailag. A szuperhős jelzőt ezért nem veszem magamra, de azt azért anyaságom 11 évében megfigyeltem már, hogy a szülők többsége olyan trükköknek és cseleknek van a birtokában, amikről nem szólnak a nevelésről szóló szakkönyvek, mégis fontosak a család egyben tartásához egy anya eszköztárában. Ezeket hívjuk csak nemes egyszerűséggel nindzsaképességeknek.

14 ninja képesség, amit a szülők kifejlesztenek magukban
  1. Képesek vagyunk vécére menni úgy, hogy egy totyogó van az ölünkben.
  2. Képesek vagyunk a tarkónkkal is érzékelni, hogy épp leesik a csúszdáról a gyermekünk, és még idejében odaérni, hogy elkapjuk félúton a beton felé.
  3. Képesek vagyunk hideg sajtostészta-maradékot enni ebédre úgy, hogy közben büszkék vagyunk magunkra, mert spóroltunk a mosogatnivalón.
  4. Képesek vagyunk nagyjából egymilliószor meghallgatni a Jégvarázs Let it Go dalát anélkül, hogy felrobbanna tőle a fejünk. Szó szerint.
  5. Képesek vagyunk ebédet főzni úgy, hogy egy baba van a karunkban, és egy totyogó csimpaszkodik a lábunkon, és közben nem ejtünk halálos sebeket, égésnyomokat sem magunkon, sem rajtuk.
  6. Képesek vagyunk hajnali háromkor belelépni a gyermekünk hányásába, és mégis azt érezni, hogy neki van szüksége segítségre, nem nekünk.
  7. Képesek vagyunk fél kézzel kinyitni egy üveg bort.
  8. Képesek vagyunk értelmezni, amit a totyogónk kiabál nekünk két szobával arrébb, tele szájjal.
  9. Képesek vagyunk pelenkát cserélni a babánkon úgy, hogy nem ébred fel rá. (A világ leghasznosabb képessége.)
  10. Képesek vagyunk végtelen türelemmel kivárni, amíg véget ér az az időszak, amikor a legviccesebb a totyogónk számára, ha azt mondogatja, hogy “kaki, pisi, puki”.
  11. Képesek vagyunk mély álomba merülni a totyogónk mellett a kiságyban, ha ránk van szüksége az elalváshoz.
  12. Képesek vagyunk félálomban is bármikor megtalálni a mesecsatornát, bármelyik tévében.
  13. Képesek vagyunk megszimatolni egy csapat gyerek között is, ha a mi csemeténk kakilt bele a pelusába, és elhárítani a problémát, mielőtt kritikussá válna a helyzet.
  14. Képesek vagyunk rálépni egy legódarabkára és NEM káromkodni. (Ez természetesen csak vicc, egyetlen nindzsa-anya sem képes erre igazából.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top