nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Baba
“Szeretem az anyukámat, mert…” – gyerekek megható írásai az anyukájukról

“Szeretem az anyukámat, mert…” – gyerekek megható írásai az anyukájukról

Anyaként azzal tisztában vagyunk, hogy mi miért szeretjük a gyerekeinket, de vajon ők mit gondolnak rólunk? Miért örülnek, hogy mi vagyunk az anyukájuk, mi jut eszükbe, ha ránk gondolnak? Másodikos és negyedikes gyerekeket kérdeztem erről, akik leírták könnyezősen megható, vicces és végtelenül őszinte véleményüket az anyukájukról.
Kun Gabi
Kun Gabi
f Ajánlom

Az az én szerencsém, hogy a lányaim épp olyan kisiskolások, akik már írásban jól meg tudják fogalmazni a gondolataikat, és a korosztályukra oly jellemzően tündérien naivan és ártatlanul szemlélik még a világot. Ezért kerestem meg az ő iskolájukban a 2.b. és a 4.b. osztály tanítóit, Andi nénit és Edit nénit, hogy az egyik órán kérjék meg a gyerekeket, pár mondatban írják le, miért örülnek annak, hogy pont az ő anyukájuk az anyukájuk, és fejezzék be azt a mondatot, hogy “szeretem az anyukámat, mert…”

Ők készségesen és lelkesen már másnap a kezembe is nyomtak 40 papírt, rajta girbegurba gyerekírások édesanyákról, akikről hitelesebben senki más nem nyilatkozhatott volna, mint a saját gyerekük. A végeredmény persze az lett, hogy ahogy olvastam a kis irományaikat, patakokban folytak a könnyeim, hol a nevetéstől, hol pedig a meghatottságtól.

Vannak köztük olyanok, amiken azóta is jókat kuncogok magamban, mint például az a másodikos gyermek, aki azért szereti az anyukáját, mert fekete a haja, vagy az a negyedikes – szerintem fiú –, aki megemlíti, hogy az anyukája szeretni való ember, mert odaadja neki mindig a tabletjét játszani.

“Azért örülök, hogy az anyukám pont az én anyukám, mert kedves és jószívű. Szeretem az anyukámat, mert segít és még megengedi, hogy a tabletjén játsszak.”

Azért jó, hogy ő az édesanyám, mert fekete a haja, mindent megtesz értünk, mindig hoz suli után valami apróságot. Azért jó, hogy ő az édesanyám, mert szeret, mindig van rám ideje, azért, mert mindig kivasalja a ruháimat, mindig vigyáz rám, azért, mert szeretem.

Azért jó, hogy ő az én ANYUKÁM, mert mindig foglalkozik velem, amikor tud. Senki sincs a világegyetemben, aki úgy SZERETNE, mint anyu. Azért jó, hogy ő az én anyukám, mert ő a világ legjobb anyukája, nem is tudom kifejezni, mennyire SZERETEM. Azért jó, hogy ő az én anyukám, mert rengeteget dolgozik, apával egyetemben. NÉHA mérges rám, de azért mindig mondja, hogy bármi történjék, ő mindig szeret. Azért jó, hogy ő az én anyukám, mert mindentől óv, amikor biciklizek, mondja, lassíts Tomi.

Mindegyik levélkében mély bölcsesség is lakik, az a fajta gyermeki ártatlansággal a világra rácsodálkozó bölcsesség, ami valahol kamaszkorunkban belőlünk már kiveszett. Most is megbizonyosodtam arról, hogy igazuk van a nagy bölcseknek, hogy a gyerekektől tanulhatnánk a legtöbbet, ha jobban odafigyelnénk rájuk. Őszinteségből és szeretetből mindenképpen érdemes lenne leckéket venni tőlük.

Azért örülök, hogy az ÉN anyukám az pont az ÉN anyukám, mert ha nem ő lenne, nem az lenne, ami most van.

Szeretem az anyukámat, mert ő a világra hozott engem, és élhetek, és nekem tényleg boldog az életem, és az egyik dolog az anyukám, ami miatt boldog vagyok.

Igazából tudom, hogy minden gyerek azt mondja, hogy az ő anyukája a legjobb az egész világon, de én különösen gondolom ezt.

Nekik nincsenek titkaik, nyíltan betekintést engednek a fogalmazásaikban a kis életükbe. Ahogy az én kis másodikos lányom is mindent elmond az iskolában, ami itthon vele történik néha kicsit kínos helyzetbe hozva a szüleit , úgy a többi gyerek is beavat minket a családi élményekbe. Néhol szívszorító olvasni, hogy ők hogyan dolgozzák fel a számukra még megfoghatatlan történéseket.

Azért jó, hogy ő az anyukám, mert ő vigyáz rám, és szeret engem, én is szeretem őt. Most is rám vigyáz, amióta Apa elment. Mindig megad nekem mindent, ha sírok, megnyugtat engem.

Azért jó, hogy az én édesanyám, mert szeret kézműveskedni, olyan, mint én. Bent maradt velem a kórházban. Szeretem, mert meglátogattuk a tesómat, Petrát a kórházban.

Névtelenül kértem a fogalmazásokat, de nem tehetek róla, felismertem a saját lányaim kézírását, úgyhogy az elfogultság nevében az ő írásaikat külön is beteszem ide, szerintem be is keretezem mindkettőt. De előtte még rákérdezek a nagyobbik lányomnál, hogy hány anyukája van, hogy nálam jobbal még nem találkozott.

Azért örülök, hogy az anyukám pont az én anyukám, mert nála jobb anyával még nem találkoztam. Örülök, hogy pont az ő hasában nevelkedtem, pont az ő kisbabája voltam. Szeretem az anyukámat, mert rá mindig számíthatok, minden helyzetben tud segíteni, tud szeretni.

Azért jó, hogy ő az én anyukám, mert ő nekem az égen a csillag. Ki fényt ad nekem fényéből, látom az utat, mi a helyes irányba mutat.

Álljon itt a galériában az összes írás a másodikosok és negyedikesek tollából, hogy ők miért szeretik az anyukájukat.

42 Fotó megtekintése

Szeretem az anyukámat, mert...

Azért szeretem az anyukámat, mert finomat főz, amikor vihar van, szólok neki, segít a házi feladatban, mindig köszön, amikor hazajövök, mindig ad nekem jóéjt puszit.
Még több +
Azért örülök, hogy az anyukám pont az én anyukám, mert nála jobb anyával még nem találkoztam. Örülök, hogy pont az ő hasában nevelkedtem, pont az ő kisbabája voltam. Szeretem az anyukámat, mert rá mindig számíthatok, minden helyzetben tud segíteni, tud szeretni.
Még több +
Én azért szeretem az anyukámat, mert mindent úgy lát, ahogy én, s ezt tök jó, hogy az pont ez az anyuka. S még azért szeretem, mert segítőkész és néha vicces. Szeretem az anyukámat, mert ő a legjobb anyuka az egész univerzumban.
Még több +
Miért örülök, hogy az anyukám pont az én anyukám? Mert mindenre, amire szükségem van, megkapok. Szeretem, mert az anyukám egyéni. Szeretem az anyukámat, mert engedékeny, kedves és segítőkész.
Még több +
Miért örülök, hogy az anyukám pont az én anyukám? Szeretem az anyukámat, mert mindenben segít, biztat, és megbocsát nekem, és örül mindig, ha én örülök, és a legfőbb, hogy pótolhatatlan.
Még több +
Azért örülök, hogy ő az én anyukám, mert nagyon kedves, aranyos és mindent megvesz nekem. Azért szeretem az anyukámat, mert kedves, jószívű és mindent megvesz nekem. Néha szoktunk veszekedni de az mindig kell, hogy legyen.
Még több +
Az én anyukám Nagyon örülök, hogy Ő az én anyukám, mert kedves és szeretetreméltó, gondoskodó és segítőkész. Nagyon-nagyon sokat foglalkozik velem, és én tudom, hogy ezt nemcsak azért van, hogy jó tanuló legyek, hanem azért is, mert szeret engem. Szeretem az anyukámat, mert ő a legjobb anyuka a világon.
Még több +
Miért örülök, hogy az anyukám pont az én anyukám? Nem nem adnám el semmi pénzért az anyukámat. Az igaz, hogy néha veszekedünk, de mindig kibékülünk. Szeretem az anyukámat, mert vicces és kedves, már utaltam rá, hogy ha összeveszünk, mindig kibékülünk.
Még több +
Azért örülök, hogy az anyukám pont az én anyukám, mert mindig vigyáz rám, megvigasztal és egy másodperc alatt észreveszi, hogyha segítségre szorulok. Igazából tudom, hogy minden gyerek azt mondja, hogy az ő anyukája a legjobb az egész világon, de én különösen gondolom ezt. Szeretem az anyukámat, mert bármit megtenne a gyerekeiért.
Még több +
Én azért örülök, hogy ő az anyukám, mert ő a tökéletes anya, ha nem ő lenne az anyukám, akkor nem lenne az igazi az élet. Nagyon szeretem őt. Szeretem az anyukámat, mert kedves, segítőkész és engedékeny.
Még több +
Azért örülök, hogy az anyukám pont az én anyukám, mert nagyon kedves, megértő, őszinte és jóindulatú. Azért szeretem az anyukámat, mert ha szeretnék valamit, pl. hogy le tudnánk menni? Akkor anyukám azt mondja, hogy persze! Na meg persze anyukám a leges-legeslegkedvesebb a világon!
Még több +
Azért örülök, hogy az anyukám pont az én anyukám, kedves és jó szívű. Szeretem az anyukámat, mert segít és még megengedi, hogy a tabletjén játsszak.
Még több +
Azért örülök, hogy az én anyukám pont az én anyukám, mert ő egy jószívű, kedves, szeretettel tele lévő anya és kedves. Mindent megtesz azért, hogy én jól érezzem magam. Szeretem az anyukámat, mert ő a világra hozott engem és élhetek, és nekem tényleg boldog az életem, és az egyik dolog az anyukám, ami miatt boldog vagyok.
Még több +
Miért örülök, hogy az anyukám pont az én anyukám? Hát ez jó kérdés, mert én annyi dolgot tudnék mondani róla... Szeretem az anyukámat, mert mindig számíthatok rá, ha bajban vagyok, ő az első, aki megvigasztal, megnyugtatja a lelkemet, és ő itatja fel a szívem bánatos könnyeit, ha szomorú vagyok. Nem is tudom felsorolni, hogy miért szeretem őt, mert úgy érzem, neki köszönhetek mindent, ő hozta el nekem azt a sok csodát, amit életemben láttam.
Még több +
Azért örülök, hogy az ÉN anyukám az pont az ÉN anyukám, mert ha nem ő lenne, nem az lenne, ami most van. Szeretem az anyukámat, mert gondoskodik rólam.
Még több +
Azért örülök, hogy az én anyukám pont az én anyukám, mert amire csak szükségem van: szeretet, sok ölelés, megkapom tőle. Amikor szomorú vagyok, csak ő tud megvigasztalni engem. Szeretem az anyukámat, mert amikor csak szükségem van rá, mindig ott terem szó nélkül.
Még több +
Azért, mert kedves, jószívű és szeretettel teli. Okos és ügyes. Szeretem az anyukámat, mert szeret, mindig segít és támogat.
Még több +
Miért örülök, hogy az anyukám pont az én anyukám? Azért örülök neki, mert ő a legkedvesebb anya a világon. Szeretem az anyukámat, mert nála jobb anyuka nincs a Földön.
Még több +
Azért örülök, mert minden vágyamat teljesíti. Szeretem az anyukámat, mert segítőkész, kedves, megértő velem.
Még több +
Azért örülök, hogy az anyukám pont az én anyukám, mert úgy gondolom, hogy ő engem nagyon szeret. Amikor összeveszünk, akkor is szeretjük egymást. Szeretem az anyukámat, mert kedves, aranyos és mindent megad nekem, hogy boldog legyek.
Még több +
Azért örülök, hogy az anyukám az én anyukám, mert úgy gondolom, hogy ő a legjobb anyuka az egész világon. Ő sok mindent megad nekem. Szeretem az anyukámat, mert kedves, barátságos, féltő.
Még több +
Azért örülök annak, hogy az én anyukám az anyukám, mert ha bármi baj van, rá tudok számítani, ő egy olyan angyali lélek, aki mindig, de tényleg mindig azt nézi, hogy a gyermekeinek jó legyen. Ő az, aki tud nekem abban segíteni, hogy az álmaimat valóra válthassa,. Ő az, aki mindig velem van, jóban, rosszban. Segít abban, hogy ha "fellépésem van és félek, akkor segít ezt a félelmet legyőzni. Szeretem az anyukámat, mert ő egy igazi angyali lélek.
Még több +
Miért örülök, hogy az anyukám pont az én anyukám? Azért, mert ő nevel, mindenben segít, leül velem játszani, ő főz, mos, takarít rám és még sok más dolog. Szeretem az anyukámat, mert ő az én édesanyám.
Még több +
Azért örülök, hogy ő az én anyukám, mert mindenben segít, okos, kedves, ügyes, ő a legjobb anya az egész világon. Szeretem az anyukámat, mert megértő, segítőkész, mindig a legjobbat akarja nekem.
Még több +
Mert kedves, ha valamit nem értek, megmagyarázza. Szeretem az anyukámat, mert megértő, áthívja a barátomat, megengedi, hogy a barátomnak a kutyáját sétáltassam, egyedül menjek.
Még több +
Azért örülök, hogy ő az én anyukám, mert ő vigyáz rám, vigasztal meg, ha valami nyomasztja a lelkemet, segít a házi feladatokban, gondoskodik rólam, gyógyít ki a betegségekből. Szeretem az anyukámat, mert kedves és teljes szívből szeret engem.
Még több +
Mért örülök, hogy az anyukám pont az én anyukám? Azért szeretem az anyukámat, mert ő a legjobb a világon. Imádom, mert ő is szeret. Szeretem az anyukámat, mert ő a legjobb a világon.
Még több +
Azért jó, hogy ő az édesanyám, mert fekete a haja, mindent megtesz értünk, mindig hoz suli után valami apróságot. Azért jó, hogy ő az édesanyám, mert szeret, mindig van rám ideje, azért mert mindig kivasalja a ruháimat, mindig vigyáz rám, azért, mert szeretem.
Még több +
Az én anyukám Azért szeretem az anyukámat, mert mindig ápol és mindig elaltat. És még azért is, hogy mindig vigyáz rám és nagyon. Szeret engem, és még amikor tél van, hógolyózik velem. Mindig biztat, amikor rosszat álmodok, akkor megnyugtat. Mikor szánkózok, mindig mongya, hogy ne mennyek túl gyorsan. Mindig főz nekem.
Még több +
Azért jó, hogy ő az én anyukám, mert ő nekem az égen a csillag. Ki fényt ad nekem fényéből, látom az utat, mi a helyes irányba mutat.
Még több +
Azért jó, hogy ő az anyukám, mert kedves. Azért szeretem az anyukámat, mert jószívű velem. Azért jó az anyukám, mert mindig játszik velem. Megengedi, hogy vele főzzek. Mert mindig van ideje tortát sütni a szülinapomra. Mindig van ideje bújócskázni. Amikor nyár van, mindig biciklizünk. Mindig elmegyünk fagyizni.
Még több +
Miért jó, hogy ő az anyukám: mert nagyon kedves. Azért jó, hogy ő az anyukám, mert engedékeny. Azért jó, hogy ő az anyukám, mert nagyon jó. Azért, hogy ő az anyukám, mert vigyáz rám. Azért jó, hogy anyukám, mert ha vihar van, átmehetek hozzá. Azért jó, hogy az anyukám, mert mindent megad, ami tud.
Még több +
Azért jó, hogy ő az én anyukám, mert kedves, jó és vigyáz rám, megtanított járni, beszélni. Mindent megad nekem, amit tud. Ha félek, megnyugtat, a veszélyben megvéd, vigyáz rám, ad ennivalót és innivalót, vesz nekem ruhát, cipőt. Beíratott iskolába, vett nekem sok tanszert. Ha félek este, megnyugtat, megengedi, hogy nála aludjak. Beíratott balettra, csellóra, szolfézsra, és az osztállyal úszni. És én örülök és nagyon boldog vagyok, hogy ő az édesanyám. És én nagyon szeretem az édesanyámat.
Még több +
Azért jó, hogy ő az édesanyám, mert mindig ruhát ad és mindig játszik velem, ha szeretném.
Még több +
Azért jó, hogy az édesanyám, mert mindig értem jön. Azért jó, hogy az édesanyám, mert kedves velem. Azért jó, hogy az édesanyám, mert mindent megtesz.
Még több +
Azért jó, hogy az én édesanyám, mert szeret kézműveskedni, olyan, mint én, bent maradt velem a kórházban, szeretem, mert meglátogattuk a tesómat, Petrát a kórházban, kedves, jó.
Még több +
Azért jó, hogy az én anyukám, mert mindig mindent megtesz értem. Ha rosszkedvem van, megvigasztal. Mindig mindenben segít. Ha kérek valamit, egyből megteszi.
Még több +
Azért jó, hogy ő az én ANYUKÁM, mert mindig foglalkozik velem, amikor tud. Senki sincs a világegyetemben, aki úgy SZERETNE, mint anyu. Azért jó, hogy ő az én anyukám, mert ő a világ legjobb anyukája, nem is tudom kifejezni, mennyire SZERETEM. Azért jó, hogy ő az én anyukám, mert rengeteget dolgozik, apával egyetemben. NÉHA mérges rám, de azért mindig mondja, hogy bármi történjék, ő mindig szeret. Azért jó, hogy ő az én anyukám, mert mindentől óv, amikor biciklizek, mondja, lassíts Tomi.
Még több +
Azért jó, hogy az anyukám, mert szeretem, ad nekem enni. Azért jó, hogy az anyukám, mert gondoz, vigyáz rám. Azért jó, hogy az anyukám, mert szeret, lefektet. Azért jó, hogy az anyukám gondoz. Azért jó, hogy az anyukám szeret.
Még több +
Azért jó, hogy ő az anyukám, mert ő vigyáz rám és szeret engem, én is szeretem őt. Most is rám vigyáz, amióta Apa elment. Mindig megad nekem mindent, ha sírok, megnyugtat engem.
Még több +
Azért jó, hogy ő az én anyukám, mert mindig kedves vele és mindig törődik velem és mindig játszik velem. Nagyon szeretem és ő is nagyon vigyáz rám és megvéd.
Még több +
Az én anyukám Azért jó, hogy az anyukám az én anyukám, mert mindig mos, főz, takarít rám és ha letört vagyok, mindig megnevettet, és még megad nekem, amit csak tud, meg még amikor nem tudok valamit, akkor mindig segít nekem.
Még több +
Megosztás Facebookon