Baba

A tűzoltók segítettek az újszülöttnek és az anyának

Akkora volt a sár, hogy a mentősök nem tudták megközelíteni a tanyát, ahol egy asszonynál beindult a szülés, a tűzoltóktól kértek segítséget.

Elekesné Dani Ibolyáék egy héttel későbbre várták a nyolcadik gyermeküket, de a balástyai tanyájukhoz vezető utat akkora sár borította, hogy úgy döntöttek, egy rövid időre a nagyszülőkhöz költöznek, hogy alkalomadtán gond nélkül be tudjanak menni a kórházban. Ám mire eljött a nagy nap, Kopáncs térsége is járhatatlanná vált. A mentők képtelenek voltak odajutni a házhoz, úgyhogy a tűzoltók segítségét kérték. Mire a helyszínre értek, Márk már megszületett, a tűzoltók vitték őt kézben, édesanyját pedig hordágyon a távolabb várakozó mentőautóhoz. Három órával a szülés után kerültek be a kórházba. Mindketten jól vannak.

Mivel már van hét másik gyermeke, tapasztalatai is segítették az édesanyát a szülésnél. Miután az ágyon világra hozta a babát, nem vágták el a köldökzsinórt, de nem is tették az újszülöttet a hasára, hogy a vér ne folyjon vissza a méhlepénybe. Törülközővel betakarták, és így várták a segítséget.

Forrás: delmagyar.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top