Baba

Csinálj ruhát párnahuzatból!

Párnahuzatból ruhát csinálni az egyik legegyszerűbb dolog, még a kétbalkezesek sem fognak elrontani kettőnél több huzatot.

A párnahuzatból készült ruhák sokkal fontosabb szerepet töltenek be a világon, mint bárki gondolná. Egy amerikai anyuka, Rachel O’Neill 2008-ban gondolt egy nagyot, és barátnőivel összefogva a Little Dress For Africa alapítvány keretében levarrtak 1000 darab párnahuzatból készült ruhácskát. Az apró, színes csodákat aztán elpostázták egy afrikai falunak. A kezdeményezés olyan sikeresnek bizonyult, hogy mostanra már több mint egymillió ruhát varrtak a rászoruló kislányoknak.

Az ötlet zseniális, a párnahuzatok nagy része száz százalék pamutból készül, így nem irritálja a kicsik bőrét, a szabásminta pedig tényleg pofonegyszerű.

A párnahuzatnak az a része kerüljön lentre, amely egyébként is nyitva van. A fenti részt pedig vágjuk ketté. A karöltő részt hasítsuk ki, úgy hogy a huzatot félbehajtjuk, majd a levágott résznél 1-1,5 centi szélességben hajtsuk vissza az anyagot. Vegyünk egy nagyjából 1 méter hosszú szalagot és fűzzük át a bújtatón. Húzzuk meg annyira, hogy redőződjön és kész is. Akinek ez nem elég, az díszítheti is a ruhát.

Csinálj ruhát párnahuzatból

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top