Baba

Jó tesó, rossz tesó – muszáj tesó?

Vajon min múlik? Rengeteg helyen megy a vita, hogy kell-e tesó egyáltalán. Mindenféle érvek elhangzanak, modern társadalmunkban mi miért jó, vagy épp rossz...

Ott van  érvként az is: annyi rossz testvért látni… Igen, annyi rosszat. De annyi jót is. Egy tuti, testvérnek lenni nem érdem, csak állapot. Nem a gyerekek döntenek a kérdésben, testvérek lesznek-e vagy egykék, ahogy sokszor abban se ők döntenek, végül jó tesók lesznek-e, vagy marják egymást egy életen át.

Sokszor hangzik el az érv: egy testvér mennyi mindent adhat. Szép is, jó is, csak így ebben a formában csúsztatás. A család adhat sokat a testvérség “megtanításával”. Magától a testvérkapcsolat tényétől, még nem alakul ki eltéphetetlen kapocs. Ahhoz, hogy ez meglegyen, nem elég hogy ketten hárman négyen akárhányan vannak. Mint mindent, a tesóságot is tanuljuk, látjuk, elsajátítjuk a családban.  Akárhány gyereket lehet rossz értelemben vett egykének is nevelni.

Az egyke nem az, aki egyedül van… az egyke az a kifejezés, amit a legtöbben arra értünk, aki önző, nem osztozik, kiskirályként/királylányként viselkedik, magának követel mindent…A teljes cikket A kísérlet blogon találod!

Jó tesó, rossz tesó - muszáj tesó?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top