Baba

Hiánypótló játszóteret adtak át, melyet fogyatékkal élők is használhatnak – fotók

Májusban mutattunk egy képet egy különleges játszótérről, ahol kerekes székkel is lehet hintázni. Most végre egy egész játszóteret is átadtak az integráció jegyében.

Magyarországon egyedülálló játszótér nyitotta meg kapuit Kisvárdán. Az önkéntesek által létrehozott meseszerű helyszín sérült és ép gyermekek számára is önfeledt időtöltést biztosít, ezzel is segítve a fogyatékkal élő gyermekek integrációját.

Több mint száz önkéntes segítségével épült fel Kisvárdán a Városháza mögötti területen található játszótér. A különleges kialakítású helyszín speciális játékoknak, többek között fészekhintának, lengőhídnak és kötélhálóval ellátott mászókának ad otthont, amit a mesetémájú, térhatású díszletek tesznek egyedivé. A játszótér Kisvárda Város Önkormányzata, a GE Hungary Kft. Kisvárdai Fényforrásgyár, a Budapest Bank kisvárdai fiókja, valamint a Sérült Gyermekekért Alapítvány közös összefogásával, a szervezetek pályázati forrásaiból, valamint további anyagi hozzájárulásokból valósult meg.

Varázslatos játszóteret adtak át, melyet fogyatékkal élő kisgyerekek is használhatnak

A gyerekek számára rajzpályázatot is hirdettek “Játsszunk együtt” címmel a program ideje alatt, amelynek legfőbb üzenete az elfogadás és az integráció a játékon keresztül a sérült és ép gyerekek között. A felhívásra közel 150 rajz érkezett a kisvárdai iskolákból és óvodákból, valamint a szervezeteknél dolgozó szülők gyermekeitől. A játszótér átadását követően a résztvevők közösen fát ültettek, valamint kihirdették a rajzpályázat eredményeit.

Varázslatos játszóteret adtak át, melyet fogyatékkal élő kisgyerekek is használhatnak

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top