Baba

Csecsemőt hagytak egy idősotthon bejáratánál

A Fejér Megyei Hírlap értesülése szerint vasárnap reggel egy nő egy enyingi idősotthon bejáratánál hagyta éjszaka született gyermekét. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden megerősítette a hírt.

A lap arról ír, hogy a csecsemőt betakarva, egy kis kosárban tették a bejárat elé.

A rendőrségi szóvivő elmondta, hogy az idősotthon egyik dolgozója értesítette őket az elhagyott kisdedről, aki élt, de nehezen lélegzett. Az otthonban szakszerű ellátásban részesült, utána vitték kórházba.

A szóvivő közölte, hogy egy térfigyelő kamera alapján azonosítottak egy autót és annak tulajdonosát. Az anya elismerte, hogy a kocsi hátsó ülésén szülte meg a kislányt.

A székesfehérvári rendőrkapitányság vizsgálati osztálya ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást kiskorú veszélyeztetése bűntett megalapozott gyanúja miatt, amelyet a törvény 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethet. Jelenleg az anya is kórházban van, állapota miatt még nem hallgatták ki gyanúsítottként.

Az MTI úgy tudja, hogy a kislány jól van, az anyuka pedig megváltoztatta korábbi álláspontját, és szeretné megtartani gyermekét.

24 órán belül ő a második újszülött, akiről le akartak mondani, nemrég egy kislányt találtak a budapesti Heim Pál Kórház inkubátorában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top