Baba

Cukiságok tejesdobozból

A tejes, gyümölcsleves doboz minden háztartásban előfordul, épp ezért ajánljuk, hogy időnként készítsünk belőle valami apróságot.
Kétségkivül az  is hasznos, ha a szelektív gyűjtő megfelelő dobozába kerül jól kilapítva ez a fajta karton, azért jó tudni és főleg tudatosítani, hogy mivel igen masszív anyagról van szó, sokféleképp használható. Inspirációnak, tervnek, zöldülő élethez apró lépésnek megfelelő lehet bármelyik.
 
 
Ez a kis doboz sokféle apróság tárolására alkalmas lehet, jól kimosva akár az apróra vágott zöldségek, finomságok, pl. a házi gumicukor doboza is lehet néhányszor: kirándulásnál, tízórai csomagolásához praktikus. Az íróasztalon is jól jöhet egy zárható doboz: a zsírkréták, egész kicsi ceruzák mentődobozának is ideális. Kép innen.
 
 A tejesdoboz  játék és tároló is lehet
 
 
 
Konyhai fűszernövények, esetleg búza vagy egyéb kicsi, szemléltető jellegű növényneveléshez nagyon cuki alapok lehetnek ezek az állatos dobozok, nem igényel sok kelléket, viszont a nevelgetés és a megfigyelés jó szórakozás is egyben. Kép innen.
 
 A tejesdoboz  játék és tároló is lehet
 
 
Ez a szívecskés darab kicsivel több munkát igényel, mint az eddigiek, de megfelelő vágóeszközökkel felszerelkezve elkészíthető (némi felnőtt segítség biztosan elkel a pontos vágásnál). Ajándékdoboznak is aranyos, dekoratív lehetőség. Kép innen.
 
 A tejesdoboz  játék és tároló is lehet
 
 
Kisteherautók figurákkal, kerékkel: gyönyörű tud lenni néhány ilyen egyforma kis jármű, és az a legszebb bennük, hogy hátul nyithatók, lehet beléjük pakolni apróságokat, pl. kukásautós játékhoz isteni lesz. További képeket itt találtok.
 
 A tejesdoboz  játék és tároló is lehet
 
 
A forma persze adja a témát is: nagyon helyes házikókat tudunk barkácsolni a dobozokból, akár egész városkát is. Festéssel és utána rajzolással vagy kész rajzok ráragasztásával is működik, sőt, táblafestékkel lekenve a krétarajzokat újra és újra lehet variálni. Kép innen.
 
 A tejesdoboz  játék és tároló is lehet

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top