Baba

12 béranya által szült gyermek apja egy japán férfi

Nem vádolják bűnelkövetéssel.

Az előzetes DNS-vizsgálat eredményei megerősítették, hogy legkevesebb 12 gyermeket nemzett egy japán férfi Thaiföldön, valamennyi gyermeket béranyák hozták világra. A 24 éves japán üzletember a béranyasági botrány három héttel ezelőtti kirobbanásakor menekült el Thaiföldről. Ügyvédje nem fedte fel hollétét, ám közreműködött abban, hogy a férfi DNS-mintát adjon vizsgálatra. A mintákat a japán hatóságok felügyeletével vették és közreműködésükkel juttatták el Bangkokba.

A férfi azt állította, azért nemzette a gyerekeket, hogy vagyonát rájuk hagyja, és felnevelésükhöz megvan az anyagi fedezete. Japán sajtóértesülések szerint a férfi egy japán távközlési óriáscég tulajdonosának gyermeke. A rendőrség gyanúja szerint a 12 gyermeken kívül három másik, Thaiföldön béranyától született és jelenleg Kambodzsában lévő gyermeknek és egy japán útlevéllel szintén Kambodzsában tartózkodó fiúnak is a japán üzletember az apja.

Világszerte felháborodást és a béranyaságról szóló vitát váltott ki a Down-szindrómával és lyukas szívvel született Gammy esete, akit ausztrál biológiai szülei a 21 éves thai béranyánál hagytak, miközben egészséges ikertestvérét magukkal vitték Ausztráliába. A Gammy-ügy nyomán a thaiföldi egészségügyi minisztérium intézkedéseket léptet életbe az országban működő termékenységi klinikák ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top