Baba

Agyhalott nő kisbabáját segítették világra Budapesten

A család kérésére speciális terápiával fenntartották a kismama életfunkcióit a baba megszületésééig.

A 24 hetes magzattal várandós kismama 2014 májusában került a Semmelweis Egyetemre. Kardiovaszkuláris állapotát sikerült az orvosoknak stabilizálni, a keringésleállás okozta agyi károsodás azonban visszafordíthatatlannak bizonyult. A család egyetértésével ugyanakkor a gyermek megszületése érdekében speciális terápiával fenntartották a kismama életfunkcióit a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikáján.

A baba két és fél hónap után császármetszéssel jött világra egy kifejezetten erre az alkalomra felálló, különlegesen felkészült orvoscsapat segítségével. A család több részletet nem kíván nyilvánosságra hozni, kérik fájdalmuk tiszteletben tartását.

Az eset szakmailag különlegesen nagy sikernek számít, hiszen meg tudták óvni a kismamát és a magzatot a fertőzésektől, a magzat fejlődése megfelelő ütemben zajlott, és a kezelés során további komplikáció nem lépett fel mondta az orvoscsoport vezetője, Dr. Gál János, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika igazgatója.

Forrás: semmelweis.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top