Baba

Hétórás műtéttel 232 fogát húzták ki egy fiúnak

Világrekordot rebesgetnek az orvosok.

Hétórás műtéttel több mint 232 fogát és fogszerű képződményét húzták ki egy indiai tizenévesnek egy mumbai kórházban. “Sokkal több is volt ott, de a kisebbeket nehéz volt észrevenni és kihúzni is, mivel még növésben voltak” – mondta a 17 éves fiú egyik sebésze.

A fiú szájüregének jobb felében elhelyezkedő fogképződmények közül akadtak mustármagnyi, de üveggolyónyi méretűek is. A darabkák egy őrlőfogból alakultak ki, és valószínű, hogy már a fiú gyermekkorában keletkeztek. A sebészek összesen 232-t számoltak meg, de több mint 350 lehet a fogképződmények teljes száma.

Forrás: asianage.com
Forrás: asianage.com

A 10. osztályos Asik Gavai július 10-én ment a kórházba, heves fájdalmak gyötörték, fél arca hatalmasra duzzadt. Az orvosokat megdöbbentette, hogy már másfél éve élt így. Első pillantásra látszott, hogy alsó állkapcsa felét elborították a fogak. A betegséget fejlődési rendellenességnek írták le a sebészek, és az orvostudomány történetében az egyik legritkább esetnek ítélték.

A hétfőn végzett műtét után a fiú egészséges, de fogai növekedését folyamatosan ellenőrizni kell. Az extrém foghúzás a fiú arcvonásait is megváltoztatta: annyira más lett, hogy még az édesanyja is alig ismerte fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top