Baba

Boldogabbak lehetnek az azonos nemű párok gyermekei

Nemi sztereotípiáktól mentesen nőhetnek fel.

A Melborne-i Egyetem szakemberei 315 azonos nemű  pár összesen 500 gyermekét vizsgálták egészségügyi és szellemi jóléti szempontból. A gyerekek között voltak olyanok, akik a pár valamelyik tagjának korábbi heteroszexuális kapcsolatából születtek, de olyanok is, akik mesterséges megtermékenyítéssel fogantak, illetve akiket örökbe fogadtak.

A kutatás megállapította, hogy az azonos nemű párok gyermekei érzelmileg és fizikailag nemcsak hogy nincsenek elmaradva a heteroszexuális szülők gyermekitől, de 6 százalékkal jobb az egészségügyi állapotuk, illetve a családjukra jellemző kohézió.

Dr. Simon Crouch, a kutatás vezetője egy tévéműsorban elmondta: már korábbi kutatások is azt sugallták, hogy a szülői szerepek, a családfenntartói szerepek, illetve az otthoni feladatok megosztása méltányosabb az egynemű szülőpárok között, vagyis azokat a gyerekeket, akik ilyen családban nőnek fel, kevésbé befolyásolják a nemi sztereotípiák. A szakember szerint ez a hozzáállás harmonikusabb családi élethez vezet, ennek a következménye a jobb közérzet és egészségi állapot.

Forrás: Jezebel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top