Baba

Gyerektenyérbe való könnyű édességek eperrel a forró hétvégére

Még tart az eperszezon, használjuk ki, készítsünk isteni édességeket sok-sok eperrel! Mind a négy recept kicsik szája íze szerint is mennyei manna: epres, édes, érdemes próbálgatni.

Epres pie

Az Édesem blogban nem lehet csalódni, mennyei, atombiztos recepteket találunk gyönyörűséges fotókkal. Most epres cukiságot láttunk nála: hand pie-t, ami – ahogy írja a blogger, Márk Szonja – a klasszikus amerikai pite kézbe vehető, kicsi verziója. Tanácsos követni a pontos leírást és annak megfelelően adagolni az alapanyagokat is. Liszt, vaj, só, cukor, víz szükséges a tésztához, a töltelékhez pedig eper, cukor, keményítő, valamint tojás és (nád)cukor a tetejére. Ha gyereksereg érkezik vendégségbe, vagy kerti partira igyekszünk, ahol sok gyerek lesz, nyerő édesség lehet ezt a kis cuki pite. A részletes leírást itt találjátok.

Könnyű édességek eperrel a forró hétvégére

 

 

Amarántos palacsintaállatkák eperpürével

Az ennivalóval játszani jó, bizonyos keretek között persze. Az is igaz, hogy a palacsintára nehéz nemet mondani, akárhány éves is legyen az ember, de néha azt is lehet turbózni, pl. formákba önteni. Ez a palacsintarecept tartalmaz tejet (gabonatej is lehet), amarántot, lisztet, mézet, szódabikarbónát. A formákba öntés sem nehéz feladat, nem muszáj ezért külön, speciális darabokat beszerezni. Melyik gyerek mond nemet egy mókusra, amin még eper is van? Részleteket itt találtok az Időtetriszen.

Könnyű édességek eperrel a forró hétvégére

 

Epres joghurttorta

Ez a torta az igazi kánikula-torta: sütni sem kell, és hidegen fogyasztandó, ráadásul nagyon kevés alapanyagból készül. Ez itt egy vegán verzió, de működik sima vajjal, joghurttal, tejszínnel. Itt is kevés alapanyagra lesz szükség: keksz, margarin (vaj), tejszín, joghurt és eper. Néhány órát mélyhűtőbe téve kész is. Gyerekszülinapra is ideális, főleg, ha hidegen tudjuk tartani egy-két órn át. Részleteket itt találtok, a Vegagyerek oldalán.

Könnyű édességek eperrel a forró hétvégére

 

 

Habos eperparfé

Még egy isteni, gép nélkül készíthető hideg édesség következik: eper, lime, porcukor, mascarpone és tejszín szükséges hozzá, mondhatjuk, hogy fagylalt – kissé felturbózva (hiszen fagyit simán leturmixolt gyümölcsökből is tudunk készíteni, csak némi plusz édesítés szükséges, mert a fagyott gyümölcs egyszerűen nem édes, némi joghurttal krémesíthető). Nagyon klassz, hogy tömbösen készül, lehet majd csinos kis szeleteket vágni belőle, gyönyörű vendégváró is egyben. Gyerekeknek persze érdemes kis tányérba vagy tölcsérbe kanalazni. Izbolygó receptjét itt találjátok.

Könnyű édességek eperrel a forró hétvégére

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top