Baba

Majdnem húsleves kicsiknek és nagyoknak

Az igazi húslevesben legalább három különböző típusú hús van (például marha, szárnyas, sertés), és minimum 3 órát gyöngyözött a tűzhelyen. Ezek nem mindig jönnek össze, főleg kisgyerekes családban, de bloggerünk megoldotta a problémát.

Hozzávalók:

Mikor tanyasi csirkét veszek, hogy són megsüssem  a belsejében lévő májat, zúzát, szívet és nyakat szépen elteszem, hogy leves legyen belőle. Így a heti egyszeri máj is le van tudva. Bevallom nem szoktam májat főzni, nem szeretem, így szerintem nem is lenne túl finom, amit csinálok belőle, és különben is, ki kóstolná meg? Szóval ez a hús rész a levesben.

Sok zöldség (répa, fehérrépa, zeller, karalábé, vöröshagyma)

1 vagy 2 szem krumpli

(zöldségek 7 hónapos kortól, máj 8 hónapos kortól adhatók a kicsiknek)

Az elkészítésről a Baba Séf blogon olvashatsz!

Majdnem húsleves kicsiknek és nagyoknak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top