Baba

Napi mese: A legjobb táncos

Új sorozatot indítunk: mostantól minden nap olvashattok egy mesét a Nők Lapja Cafén. Ha nincs épp tippetek esti mesére, azért, ha inspirálódni szeretnétek új könyvekkel kapcsolatban, azért, de legfőképpen azért, hogy békés és szép legyen a nap lezárása.

A tánciskolában közeledett a balettóra kezdete. A lányok már felvették a dresszüket, és bemelegítettek. A terem végében a padon Zsófi ült, épp a balettcipőjét húzta fel. Csak nemrégiben kezdett táncolni, ezért egy kicsit még félénk volt az órákon. Hirtelen beviharzott a terembe Barna
Angéla, és rögtön a tükörhöz lépett. Angéla volt a legjobb táncos a csoportban, és ezt tudta is magáról. Magabiztos volt, népszerű, és szeretett parancsolgatni.

Napi mese: A legjobb táncosA tükör előtt Angéla barátnője, Rozi melegített, Angéla azonban durván ellökte onnan a lányt.
– Nem jól csinálod, Rozi, majd én megmutatom.
Angéla feltámasztotta a lábát a rúdra és kecsesen ráhajolt.
Ekkor lépett a terembe Fodor tanárnő egy karcsú, szőke kislány társaságában.
– Egy kis figyelmet kérek! – kiáltotta a tanárnő. – Szeretném bemutatni nektek Lottit, most csatlakozik hozzánk.
– Gyere, állj ide mellém – lépett oda az új kislányhoz Angéla, és megfogta a kezét. – Majd én megmutatom, mit kell csinálni. – Azzal maga mellé rántotta Lottit, és arrébb lökte Rozit. Rozi elszomorodott, de Angéla észre sem vette.
Zsófi félénken megérintette Rozi vállát.
– Mellém beállhatsz, ha szeretnél – mondta Zsófi, Rozi pedig hálásan mosolygott rá. Ekkor az óra elkezdődött.
Lotti remekül dolgozott, és ezt Fodor tanárnő is észrevette. Bátorítóan rámosolygott a gyakorlatokat elegánsan végző új kislányra. A gyerekek csodálkozva pislogtak egymásra. Látták, hogy Lotti legalább olyan jó, mint Angéla. Csak az volt a gond, hogy mindezt Angéla is észrevette, és dühbe gurult.
Az óra végén a lányok a teremből mérgesen kiviharzó Angéla kivételével körbevették Lottit, aki kedvesen mosolygott, és mindenkivel váltott néhány szót, majd az együtt öltözködő Zsófihoz és Rozihoz lépett.
– Annyira sajnálom, hogy kiszorítottalak a megszokott helyedről – mondta Lotti.
Rozi rámosolygott a lányra.
– Ne aggódj, Zsófival is jól kijövünk, nagyon kedves volt hozzám. Egyébként is elegem van abból, hogy Angéla állandóan parancsolgat nekem. Épp ideje új barátokat szereznem.
– Én szívesen barátkozom veled – szólalt meg egyszerre Zsófi és Lotti. A három lány összenézett, és elnevették magukat.
A következő balettóra előtt Lotti, Zsófi és Rozi együtt készülődtek. Hirtelen berontott a terembe Angéla. Úgy tűnt, hogy mérges, amiért Rozi új barátokat szerzett. Haragudott Lottira, mert úgy érezte, miatta változtak meg a dolgok.
– Én vagyok a legjobb táncos ebben a csoportban – támadt az új lányra –, és nem hagyom, hogy ezt elvedd tőlem!
– Igen, valóban nagyszerűen táncolsz – mosolygott rá Lotti –, csakhogy én nem akarok elvenni tőled semmit. Azért járok balettra, hogy jól érezzem magam a barátaimmal.
Angéla meglepődött. Arra számított, hogy Lotti vitatkozni fog vele. Dühösen hátravetette göndör fürtjeit, és a terem elejébe pördült. Nem vette észre, hogy az egyik csoporttársuk, Joli épp a forgást gyakorolja. Egyenesen Jolinak ütközött, majd elterült a padlón.
– Olyan idétlen vagy, Joli! – kiáltotta Angéla. – Tisztára, mintha egy elefántra adnánk tütüt!
A lányok dermedten álltak, Joli pedig elsírta magát.
– Ez nem volt szép tőled, Angéla! – lépett előre Zsófi.
– Legközelebb majd jobban figyel – vonta meg végül Angéla a vállát. – Elvégre én vagyok a legjobb táncos.
– Lehet, hogy jól táncolsz – szólalt meg Lotti –, de egyáltalán nem vagy kedves. Ha így folytatod, hamarosan egyetlen barátod sem lesz.
Ekkor Fodor tanárnő belépett a terembe, és az óra elkezdődött.
Óra után Angéla egyedül ült egy padon, és eléggé maga alatt volt.
– Hahó, fel a fejjel! – szólalt meg mellette egy hang. Lotti volt.
– Mielőtt idejöttél volna, minden olyan jó volt – szipogta könnyes szemmel. – Most már nem én vagyok a legjobb, és a barátaimat is elvetted tőlem.
Lotti odaült Angéla mellé.
– Szerintem nem kellene állandóan azt hajtogatnod, hogy milyen jó táncos vagy, hiszen mindenki tudja. Nem kellene versenyeznünk, akár barátok is lehetnénk.
– Tudod, milyen fárasztó folyton parancsolgatni? – mosolygott szomorúan Angéla Lottira.
A lányok erre összenéztek, és elnevették magukat. Angéla akkor megfogadta, hogy ezentúl csak a saját teljesítményével törődik, és nem versenyez a lányokkal többé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top