Baba

Vidámpark=Holnemvolt Park, immár az Állatkerthez csatolva

Évek óta téma volt a Vidámpark bezárása, majd tavaly meg is történt, bezárt. Régi, megmosolyogtatóan bájos körhinta, ultramodern, gyors mozgással operáló gigaépítmények, klasszikus elvarázsolt kastély, és persze a recsegő-ropogó, de imádott hullámvasút, komótosan forgó óriáskerék, sokféle kisebb csoda gyerekeknek – ilyen volt nagyjából a zárás előtt.

Az egykori Vidámpark most a Holnemvolt Park nevet viseli, és a Fővárosi Állatkert része, rengeteg állat költözött át ide és sok-sok játék is megmaradt, néhány napja, április 30-án nyitott újra. Ez a területnövelés enyhíti az Állatkert zsúfoltságát, és jó hír, hogy legalább néhány játék használatban maradt. A hullámvasút és a mesecsónak, a barlangvasút, a körhinta műemléki oltalom alatt állnak, egészen hihetetlen, hogy a második világháború előtt épültek. Működik továbbá az elvarázsolt kastély, a gyerekek körhintája, a célzós játékok, a kalandpálya, 2 játszótér (a harmadik nyárra készül el) és folyamatos műsorokkal is várják a kicsiket. Az állatkertből pedig átkerült a simogatós rész, a flamingók, itt találhatjuk már a szurikátákat, a lovakat, lámákat és ide kerültek a mentett a madarak is.

Vidámpark=Holnemvolt Park, immár az Állatkerthez csatolva
 

Az Állatkertbe váltott jeggyel át lehet sétálni a Holnemvolt Parkba is, külön fizetni csak bizonyos játékokért és szolgáltatásokért szükséges, mint pl. a hullámvasút vagy a pónilovaglás, a kalandpálya. Ha csak a Holnemvolt Parkba szeretnénk látogatni, akkor oda a belépő 500 Ft/fő. Részletes árakat itt találhatóak. Azért egy példa: ha csak egy hullámvasutazásért zarándokolunk el, egy felnőtt és egy gyerek, akkor a két belépő összesen 1000 Ft, és a kétszer két zseton ára, ami két ember belépője erre a játékra, 800 Ft, azaz 1800 Ft-ba fog kerülni. (Ha viszont az Állatkerti belépőnkkel megyünk át, akkor csak a zsetonok árát kell külön kifizetni.)

Vidámpark=Holnemvolt Park, immár az Állatkerthez csatolva

 

További részletes információkat itt találtok a Holnemvolt Parkról, a Fővárosi Állatkert honlapján, kis különálló egységként, és külön oldala van a Facebookon is.

Vidámpark=Holnemvolt Park, immár az Állatkerthez csatolva

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top