Baba

A koraterhesség leggyakoribb jelei

Az első nyolc tünet, méghozzá a leggyakoribbak. Ha gyanakodsz, vegyél terhességi tesztet, mert még nyolcból nyolc találat sem számít csalhatatlan bizonyítéknak!

1. Elmarad a havi vérzés
Ez a legnyilvánvalóbb jel, de sok nőnek nem szabályos a ciklusa, sőt még vérzés is előfordulhat a várt időben. Ezért nem nevezhető megbízható tünetnek a menzesz elmaradása.

2. Feszes, fájó keblek
Fájhat a melled, főleg oldalt, teltebbnek és keményebbnek érezheted, az sem biztos, hogy kényelmesen elférsz a melltartódban.

3. Rendkívüli fáradtság
Általában semmi sem állít meg, de most minden kifáraszt? Igazi mormotává változtál, és csak az estét várod, másra sem tudsz gondolni, mint az ágyadra? Az első harmad végére ez is elmúlik.

4. Émelygés
Minden második kismamára jellemző nagyjából a hatodik héttől kezdve, és akár a szülésig is eltarthat. Ám a legtöbb nőnél a tizenkettedik hét táján elmúlik.

5. Változó étvágy
Semmit sem tudsz lenyelni, vagy épp ellenkezőleg, gyötör a farkaséhség? Még az is lehet, hogy hirtelen kívánsz meg valamit, és azt azonnal meg kell szerezned.

Baba a szabadban - praktikus tanácsokTetszik a cikk? Olvass még több érdekes és hasznos dologról a babaszoba.hu oldalon!

6. Mi ez a rémes bűz?
Az eddig kedvelt illatok, szagok undoríthatnak. A hányingerek többségéért is ez a hiperérzékenység felelős.

7. Érzelmi hullámvasút
Képes vagy azonnal elsírni magad, ha gyerekekről van szó? Vagy halálra röhögöd magad egy faviccen? Ne izgulj, csak a hormonjaid tombolása ültetett érzelmi hullámvasútra.

8. Futás a vécére!
Már a terhesség elején előfordulhat, hogy a kismamának folyton pisilnie kell. Ekkor még nem a baba súlya, hanem a hólyag tőszomszédságában elhelyezkedő méh vérbősége okozza.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top