Baba

Hogyan tett jobb anyává a Pinterest?

Szeretek itthon lenni a gyerekekkel és velük együtt játszani. De hát mindenki tudja: az anyaságnak is megvannak a maga mélypontjai. Az enyém egy szürke, őszi délutánon érkezett meg, amikor kinn zuhogott az eső, és fújt a szél.

Dél körül járt az idő, és már mindent végigjátszottam a kétéves fiammal, amit csak tudtam. Festettünk, gyurmáztunk, legóztunk, olvastunk, számoltunk, főztünk, mondókáztunk, énekeltünk, kuckót építettünk, és sokat nevettünk. De egyszer csak elfogytak az ötleteim. Egyszerűen nem jutott eszembe semmi. Ekkor találtam rá a Pinterestre.

Zokniból játékmackót

A Pinterest nem más, mint egy hatalmas ötlettár, ahol a világ összes kreatív anyukája megmutathatja, hogy mire képes. Hogyan tud hajbalzsamból és keményítőből gyurmát készíteni, két uborkából és egy kis sajtból finom levest, zokniból játékmackót és kallódó puzzle-darabokból faliképet.

Igen, angolul van – de ettől nem kell kétségbe esni, mert a képek többsége magáért beszél, és a legtöbben lefotózzák, felteszik a készítés menetét is. Így pillanatok alatt megvilágosodik az ember és rájön, hogyan lehet világító fürdővizet csinálni, vagy hogy mi a különbség a holland és a francia fonás között. Ami mégis rejtély marad, azt pillanatok alatt megoldja a google translator.

Ha egyszer kinyitja az ember Pinterest kapuját, órákra beszippantja a kreativitás áradása, mert itt mindenre van egy elképesztően jó, szellemes és döbbenetesen egyszerű ötlet. A teendőnk csak annyi, hogy megnyomjuk “pin” gombot, és virtuálisan máris a saját üzenőtáblánkra tűztük a képet. Így ha szükségünk van néhány jó tippre, mert vonatos gyerekpartit akarunk rendezni, esetleg szivárvány belsejű tortát sütnénk, elég, ha csak rápillantunk az összegyűjtött ötletekre, és máris megvan a megoldás.

Forrás: rawrcreatures.com
Forrás: rawrcreatures.com

Azért néha idegesítő

Persze bevallom, a Pinterest néha idegesítő is lehet – a képeket nézve úgy tűnhet, hogy mindenkinek csodás, napfényes és mindig rendezett lakása van, ahol a gyerekek színben harmonizáló tiszta ruhát hordanak, és örömmel játszanak órákon át a nejlonzacskóból összerittyentett labdákkal.

Gyakran érzem kevésnek magam, amikor a mosogatással és a vasalatlan ruhákkal küzdök, miközben úgy érzem, mások most nyilván Mozartot hallgatva kézműveskednek egy tucatnyi boldog gyerekkel az oldalukon. Vannak napok, amikor már azt sikernek könyvelem el, hogy mindenki tele hassal indul el otthonról – és igenis fáj, hogy a Pinterest-mamik sárkány alakú szendvicset készítenek uborkából és zellerből, amit nyilván meg is eszik a tökéletes gyerekük, aki soha nem kezd el nyávogni, hogy inkább csokipelyhet reggelizne.

Ilyenkor úgy érzem, rossz anya vagyok, és ilyenkor utálom a Pinterest gondolatát is. De aztán, ahogy telnek a napok, egyre többször eszembe jut, hogyan is kell csillagmintás pirítóst készíteni, vagy fürdős-festéket borotvahabból. Néha igenis életet ment pár jó ötlet, és ilyenkor boldogan használom fel a tudást, amire itt tettem szert. Ezeken az estéken boldogan fekszem le aludni, és úgy érzem, igenis jobb anyává tett a Pinterest. Ki tudja, hol tartanék most nélküle…

 

Gondod van? Így segít a Pinterest!

1. Válogatós a gyerek?

Itt aztán elképesztő alkotásokat lehet látni, néhány anyuka képes igazi kalandparkot varázsolni a tányérra. Nem mondom, hogy minden egyes nap így kell elrendezni az ételt, de néha tényleg hálás érte a család, ha valami aprósággal megbolondítjuk a megszokott ételeket, és van azért könnyen, gyorsan kivitelezhető ötlet is. Nem is kevés.

Ezekkel a kulcsszavakkal keress:
food for kids, bento box, cool breakfast

Forrás: craftymoods.com
Forrás: craftymoods.com


2. Unatkozik az aprónép?

Tonnaszám lehet találni a Pinteresten filléres, kreatív és egyedi ötleteket arra nézve, mit és hogyan játszunk az otthon nyűglődő gyerekkel. A legtöbb ötlethez nem kell semmiféle speciális eszköz – de ha mégis, akkor azt már most tegyük fel a bevásárlólistára. Ki tudja, mikor lesz rá szükségünk.

Ezekkel a kulcsszavakkal keress: kid craft, diy toddler, indoor activity

Forrás: //www.livinglocurto.com
Forrás: http://www.livinglocurto.com


3. Partyt kell szervezned?

Nincs olyan témakör, amiben ne rendeztek volna már partit valahol a világban. Ráadásul van ám élet a hercegnős-kalózos-bohócos szentháromságon kívül is. A meghívótól a süteményen át a játékokig a Pinteresten megörökített partik tonnaszám ontják az ötletet – csak legyen hely és pénz a kivitelezésre.

Ezekkel a kulcsszavakkal keress: children party, sleepover

catchmyparty.com
catchmyparty.com


4. Feldobnád a gyerekszobád?

Ha szeretnél valami igazán egyénit varázsolni a csemete szobájába, akkor írd be az alábbi szavakat és ámulj egy nagyot, másutt milyen jó dolguk van a kölyköknek. Kalózhajós ágy, varázserdős galéria, Hamupipőke életnagyságú hintója – az ember a legszívesebben újra gyerek lenne, és csak játszana egész nap.

Ezekkel a kulcsszavakkal keress: nursery ideas, kids room craft, playroom

babyccinokids.com
babyccinokids.com

5. Fodrászosat játszanátok?

Minden lányos anya tud 1-2 féle fonást és copfot, de ha szeretnéd egy kicsit bővíteni a repertoárt, akkor nézz rá ezekre a kulcsszavakra. A többségük nem olyan nehéz, mint elsőre gondolná az ember.

Ezekkel a kulcsszavakkal keress: plaits, braids tutorial, bun hairstyles, pony tail

 

6. Kéne egy jó jelmezötlet farsangra?

Nehogy már a boltban vedd meg a gyerek idei jelmezét, mikor néhány este alatt együtt is összedobhatjátok! Mindegy, hogy minek akar öltözni a gyerek – a Pinterest biztosan tud megoldást. Ha pedig nincs ötletet – hát itt száz évre valót összegyűjthettek!

Ezekkel a kulcsszavakkal keress: kid fancy dress, children costume

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top