Baba

Repülőgépen szült egy nő

Eggyel több utassal ért földet, mint ahánnyal felszállt a Wizz Air Valenciából Bukarestbe tartó járata, miután a repülőgép fedélzetén egészséges fiúgyermeket hozott világra egy nő.

A terhesség kilencedik hónapjában lévő, 19 éves nő csak a landolás előtt néhány perccel kért segítséget. Leszállás közben az utaskísérők egyike és egy a fedélzeten tartózkodó orvos vezette le a szülést a repülőgép hátsó részében. Az anyát – akinek ez a második gyereke – és a csecsemőt egy mentőautó vette át a bukaresti repülőtéren.

A Wizz Air – mint közleményében írta – nagyon büszke utaskísérőjére, aki szakszerűen és nagy odaadással kezelte a szokatlan helyzetet. A társaság ugyanakkor arra kéri utasait, hogy ne titkolják el terhességüket, és ne tegyék ki magukat ilyen kockázatoknak. 28 hétnél előrehaladottabb terhesség esetén a nők csak írásos orvosi engedéllyel, 34 hétnél előrehaladottabb terhesség esetén pedig egyáltalán nem repülhetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top