Baba

Újszülöttekkel kereskedett egy szülőotthon

Eladásra szánták az illegális intézményben születendő gyermekeket.

Fiatalkorú, állapotos nőket összegyűjtő illegális szülőotthonra bukkantak a hatóságok Nigéria déli részén. A helyi rendőrség a terhesség különböző szakaszában lévő hat fiatal lányt mentett ki a Port Harcourt városában lévő intézményből, a legfiatalabb lány 14 éves volt.

Az állapotos nők a rendőrségnek elmondták, hogy gyermekeik megszületéséig lettek volna az intézmény felügyelete alatt, azt azonban tagadták, hogy akaratuk ellenére tartózkodtak volna az otthonban. Az intézmény tulajdonosát őrizetbe vették a hatóságok.

Az utóbbi hónapokban több hasonló, illegálisan működő szülőotthont találtak a nigériai hatóságok. A hasonló intézményekhez forduló nők között erőszak áldozatai is vannak. Gyakoribb azonban, hogy a nem kívánt terhességgel szembesülők önszántukból vagy környezetük nyomására keresik fel ezeket a szülőotthonokat. Az újszülötteket több ezer euróért adják tovább, az anyák azonban mindössze 150 eurónak megfelelő összeget kapnak. A fiúcsecsemők általában magasabb áron kelnek el, mint a lányok.

Naponta egyébként húszezer, évente 7,3 millió 18 évesnél fiatalabb lány válik anyává a fejlődő országokban. Ha a jelenlegi tendencia folytatódik, 2030-ra a 15 évesnél fiatalabb anyák száma hárommillióra emelkedhet a világon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top