Baba

Fertőzött anyatejet árulhatnak a neten

Vigyázzatok, mert a világhálón kínált anyatej nem mindig egészséges.

Az elmúlt években az anyatejre épült feketepiac egyre inkább háziiparrá vált, elsősorban a tengerentúlon; az ellenőrizetlen anyatejjel azonban sok betegség, fertőzés is terjedhet. Kétségesek ugyanis a tárolási körülményei, akárcsak a tejadó anyuka egészségi állapota.

Egy friss vizsgálat, melyet az ohiói Nationwide Children’s Hospital kutatóintézeténél végeztek, arra derített fényt, hogy a neten felajánlott vagy eladásra kínált anyatej gyakran veszélyes baktériumoktól hemzseg, többek között szalmonellától. A vizsgálat során 101 anyatejmintát vizsgáltak meg, amelyeket két népszerű internetes oldalról szereztek be. A szakemberek azt találták, hogy a minták 64 százaléka volt fertőzött staphylococcusszal, 34 százalékuk streptococcusszal, háromnegyedük valamilyen más baktériummal is. A minták közül 3 pedig szalmonellát tartalmazott. Ráadásul minden esetben nagyon magas volt a baktériumszint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top