Baba

Bakteriális fertőzés okozta a miskolci koraszülöttek halálát

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint szabályos volt az orvosi ellátás.

Több oka is volt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház koraszülött intenzív centrumában augusztusban történt haláleseteknek, az elvégzett vizsgálat szerint az orvosi ellátás minden esetben a szakmai szabályai szerint történt – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága.

A járványügyi, epidemiológiai és szakfelügyeleti vizsgálat megállapította, hogy a koraszülés, az alacsony születési súly, alapbetegségek, illetve az ebből adódó rosszabb életkilátások és a bakteriális fertőzés okozta járvány egyaránt szerepet játszottak a halálesetek bekövetkeztében. A szakfelügyeleti vizsgálat nem tárt fel szakmai hibát, vagy a protokolloktól, és a Magyarországon megszokott koraszülött intenzív centrumbeli ellátási rendtől eltérő ellátási gyakorlatot.

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet tájékoztatása szerint Csiba Gábor, a kórház főigazgatója keddtől ismét munkába állhat.

Augusztus 5. és 14. között 9 koraszülött csecsemő halt meg a miskolci megyei kórházban, emiatt Orbán Viktor miniszterelnök rendkívüli vizsgálatot rendelt el az intézményben. A vizsgálat idejére mentesítették a munkavégzés alól Csiba Gábort, aki keddtől ismét munkába állhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top