Baba

39 napon át fejlődött magzatvíz nélkül a baba

A szülőket felkészítették a legrosszabbra. Aztán megtörtént a csoda.
Forrás: ksl.com
Forrás: ksl.com

Az amerikai Rachel és Jeff Whitchurch izgatottan várták második gyermekük érkezését, különösen azok után, hogy az asszony az elmúlt öt évben háromszor is elvetélt.

A terhesség 28. hetében aztán elfolyt Rachel magzatvize, a pár pedig rohant a kórházba. Az orvosok felkészítették őket a legrosszabbra, hiszen ha a baba ennyire korán születik meg, az rendkívül veszélyes. A kismama gyógyszereket kapott, hogy leállítsák a szülési fájásokat, illetve szteroidokat, hogy a magzat tüdeje minél gyorsabban fejlődjön. Igyekeztek a babát még legalább 48 órán át az anyaméhben tartani. “Két nap után azt mondták, hogy a legtöbb, amit remélhetünk egy hét, ha pedig tíz napon belül sem születik meg, az valóságos csoda lesz” – mesélte az anya egy sajtónyilatkozatában.

A csoda pedig megtörtént, többszörösen is. Rachel a következő 39 napot a kórházi ágyban fekve töltötte, a méhében fejlődő kisfiával. “Az összes fájdalom, a magány, a stressz, a félelem, a tűszúrások, a gyógyszerek, minden megérte” – fogalmazott Rachel. A kis Gideon végül a 33. hétre született meg. Még öt héten át maradtak a kórházban édesanyjával, majd hazatérhettek. A fiúcska azóta már elmúlt 6 hónapos és egészséges, vidám baba.  “Az orvosok engem és a mi kis Gideonunkat is csodaként emlegetnek” – mondta az anyuka.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top