Baba

Néha túlpörög a fészekrakó ösztön a terhes nőknél

Normális dolog, hogy a baba születése előtt berendezzük, kidekoráljuk a szobáját, és tiszta, rendes lakásba térünk vele haza a kórházból. Vannak viszont esetek, amikor elszabadul a fészekrakó ösztön, és a kismamák kicsit túlzásba viszik a serénykedést. Erről meséltek vicces sztorikat egy amerikai online magazinnak.

1. „Kilenc hónapos terhesen késztetést éreztem, hogy kifessem a hálószobát. Elmentem a boltba és megvettem a festéket. Tejesen egyedül festettem ki a szobát, beleértve a bútorok tologatását is. Aztán másnap beindult nálam a szülés.”

2. „Úgy éreztem, hogy feltétlenül szükséges a garázs padlóját fertőtlenítem valami komoly vegyszerrel, és meg is csináltam. Azt hittem, ez teljesen normális dolog, míg az anyám nem szólt, hogy nem az.”

3. „Amikor a második babámat vártam, átrendeztem a hatalmas könyvespolcot úgy, hogy a könyveket betűrendbe raktam.”

4. „Amikor az első gyerekemmel voltam várandós, undorodtam a konyha mennyezetén lévő zsírfoltoktól. Ezért felálltam egy konyhai fellépőre, és néhány órával később makulátlan volt a konyha mennyezete. Amikor a másodikat vártam, úgy döntöttünk, hogy eladjuk házunkat a terhességem vége felé. Nem bírtam ki, hogy ne vakarjam le megint a zsírt. Egy héttel költözés előtt.”Amikor a fészekrakó ösztön beindul

5. „Az egész nappali szőnyegét felsúroltam egy kézi súrolókefével. Kétszer kellett megcsinálnom, egyszer szőnyegtisztítóval, egyszer vízzel. Kilenc hónapos terhes voltam, és még csak meg sem indult a szülés. Legalább gyúrtam egy jót a bicepszemre.”

6. „A legutóbbi terhességem idején egy egész napot töltöttem azzal, hogy különböző méretű simítózáras tasakokba rendeztem dolgokat. A sminktáskám a szó szoros értelmében egy halom műanyag volt.”

7. „Nem csupán fészket építettem. Felújítottam az egész házat. Megszabadultam a nappali bútoraitól és újat vettem. Átfestettem a nappalit, átrendeztem és kifestettem a játszószobát, és egy tanulósarkot is kialakítottam benne. Mindhárom gyerekemnek felújítottam a szobáját a festéstől kezdve a dekorációig. Még a férjemet is bevontam a mókába. Ez a legutóbbi terhességemkor történt, és ez volt az egyetlen, amikor ennyire megőrültem.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top